Rijeka odbila komentirati glasine o transferu svojeg igrača

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ŠPANJOLSKI drugoligaš Tenerife pregovara s hrvatskim prvoligašem Rijekom oko kupnje crnogorskog lijevog beka Andrije Vukčevića (26), izvijestile su španjolska radijska postaja Cadena SER i novine Marca. Vukčević je u Rijeku došao prije dvije godine iz belgijskog Beverena.

"Tenerife je odmakao u pregovorima s Rijekom oko kupnje te igraču nudi ugovor na minimalno godinu i pol", objavila je Cadena SER ne navodeći izvor informacije. Vukčević, koji ima tri nastupa za reprezentaciju Crne Gore, bio je u mlađim uzrastima Seville od siječnja 2016. do lipnja 2017. godine.

Trenera Tenerifea Luisa Miguela Ramisana na konferenciji za medije pitali su o transferu u taj klub s Kanarskih otoka, no rekao je samo da se sve "sporo odvija". Tenerife zauzima 17. mjesto među 22 kluba španjolske druge lige.

Rijeka nije komentirala

Rijeka se nalazi na osmom mjestu među deset klubova SuperSport HNL-a, a iz kluba su odbili reći jesu li primili ponudu Tenerifa za Vukčevića. "HNK Rijeka ne komentira navode, odnosno nagađanja vezano za transfere bilo kojeg igrača, radilo se o odlaznim ili dolaznim transferima", navedeno je u e-mailu poslanom HINA-i.

"U slučaju realizacije nekog transfera, odlaznog ili dolaznog, klub će, kao i svaki put dosad, obavjestiti medije i javnost", dodano je. Vukčević je za Rijeku nastupio u 72 utakmice. Ugovor mu istječe u lipnju sljedeće godine, a tržišna vrijednost kreće mu se oko 700 tisuća eura, što su podaci sa specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.

Pročitajte više