NIŠTA OD LIGE PRVAKA ZA RIJEKU Olympiakos slavio i na Rujevici

Foto: Igor Kralj/Pixsell, Hina

RIJEKA nije uspjela izboriti Ligu prvaka. Nakon poraza u Grčkoj (1:2), od Olympiakosa je izgubila i pred svojim navijačima s 0:1.
 
Rijeka, kojoj je za prolazak bila dovoljna i minimalna pobjeda od 1:0, nošena sjajnog podrškom rasprodane Rujevice fantastično je otvorila utakmicu i u prvih 20 minuta imala dvije velike prilike. 
 
Gorgon promašio zicer pa je uslijedila kazna
 
Prvo je Bradarić sjajno glavom spustio loptu za Gavranovića koji je prevario vratara Olympiakosa, ali je s gol-crte loptu izbio Retsos. Deset minuta kasnije Gorgon je šokirao sve na stadionu promašivši neometan cijeli gol nakon ubačaja Hebera s desne strane.
 
Na drugoj strani uslijedila je odmah kazna iz brzog kontranapada kojeg je rutinski realizirao najbolji igrač gostiju Marin. Nakon primljenog gola igrači Rijeke kao da su nestali s travnjaka i pravo je čudo kako su na poluvrijeme otišli samo s golom zaostatka. 
 
 
 
Sjajno drugo poluvrijeme Rijeke, ali lopta nije htjela u gol...
 
Međutim, Kek je na poluvremenu uspio probuditi momčad pa je Rijeka drugo poluvrijeme odigrala sjajno i zaslužila barem jedan gol. Redale su se prilike pred grčkim golom, ali Gavranović je promašio zicer sa sedam metara, Mišić tukao iznad gola, Gorgon pored gola, a Matei u situaciji jedan na jedan s gostujućim vratarom odlučio ga matirati lobom i pogriješio.
 
 
 
Rijeka tako ni u drugom pokušaju u povijesti nije uspjela izboriti Ligu prvaka. Ranije je u sezoni 1999/2000 nastupila u 2. pretkolu i izgubila obje utakmice od beogradskog Partizana (0:3, 1:3).
 
Rijeka nastavlja u Europskoj ligi
 
Momčad Matjaža Keka natjecanje u Europi nastavlja u grupnoj fazi Europske lige gdje joj se u četvrtak mogu pridružiti Dinamo, Hajduk i Osijek.
 
Ždrijeb skupine Lige prvaka je u četvrtak u 18:00 sati u Grimaldi Forumu u Monacu, dok je ždrijeb skupina Europske lige dan kasnije u 13.00 sati.
 

Pročitajte više