HNL

Rijeka pobjedu protiv Intera platila novom teškom ozljedom

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

RIJEKA je ostvarila prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone u Prvoj HNL. Momčad Igora Bišćana slavila je na gostovanju kod Intera iz Zaprešića. Nakon tvrdog prvog poluvremena bez pogodaka, Rijeka je s tri gola unutar desetak minuta slomila otpor domaćina i osvojila vrijedna tri boda.

>>> INTER - RIJEKA 0:3 Riječani se vratili pobjedama, Armada opet navijala

Bišćan ostao bez najboljeg juniora

Trener Rijeke Igor Bišćan nije mogao biti nezadovoljan predstavom svojih pulena u nastavku utakmice.

"U svakom slučaju sam jako zadovoljan rezultatom i igrom u drugom poluvremenu. Nismo bili u idealnoj situaciji s tim prekidom pobjedničkog niza i mnogim ozljedama. Kupili smo si malo vremena jer ćemo još neko vrijeme imati problema s kadrom, a uvijek je lakše to proživjeti uz pobjede. I u prvom dijelu smo imali želju, ali teško je. Ekipe se organizirano brane i nije lako. Čekali smo da nam se nešto otvori i dočekali smo. Vidjela se i podignuta razina igre kad je Gorgon ušao i sve u svemu sam zadovoljan. Izbacile su me iz takta ove silne ozljede jer mislim da smo kompletni da bismo bili još bolji", rekao je.

Pobjedu Rijeke obilježila je nova u nizu ozljeda. Riječ je o najboljem Rijekinom junioru Mateju Vuku. Mladi napadač slomio je metatarzalnu kost stopala i slijedi mu višetjedna pauza.

"Nisam siguran još u čemu je riječ, ali prema onome što su mi doktori rekli otišla je neka kost u stopalu i mislim da će to biti duža stanka", dodao je Bišćan.

Toplak prozvao Riječane da vrše pritisak na suce

Trener Intera Samir Toplak bio je razočaran raspadom svoje momčadi nakon prvog primljenog pogotka.

"Moram utakmicu podijeliti u dva dijela. Do prvog gola i onda nakon prvog gola. Bili smo ravnopravni do tog pogotka, nakon toga smo se raspali i Rijeka nas je zasluženo kaznila", kazao je, pa se dotaknuo drugog pogotka na utakmici koji je pao iz zaleđa:

"Nisam vidio još tu situaciju, ali dobivam silne poruke kako je bilo zaleđe. Ako je to tako znači da je pritisak jednog od njih na poluvremenu urodio plodom. Neću imenovati, ali prepoznat će se on", zaključio je Toplak.

Pročitajte više