Rijeka predstavila novog igrača

Foto: NK Rijeka

DEJAN PETROVIČ (25) je novi igrač Rijeke, objavio je hrvatski prvoligaš. Riječ je o slovenskom veznom igraču koji dolazi iz bečkog Rapida, a s Rijekom je potpisao ugovor na dvije godine. Karijeru je započeo u Aluminiju, iz kojeg je 2020. otišao u Rapid i za njega upisao 82 nastupa i pet asistencija.

"Rijeka je zanimljiv projekt koji se gradi već godinama. Sviđaju mi se grad i stadion, prvi utisci su odlični i veselim se novim izazovima", rekao je Petrovič za službenu stranicu Rijeke. Otkrio je koliko poznaje hrvatski nogomet. "Kod nas se puno prati. Puno igrača i trenera iz Slovenije radilo je ovdje. Poznajem igrače, neće biti problema", rekao je Petrovič.

Kek ga pozvao u slovensku reprezentaciju

Petrovič ima dva nastupa za slovensku reprezentaciju, oba pod izbornikom Matjažom Kekom, također bivšim trenerom Rijeke, i to iz 2020. godine. "Svi su mi o Rijeci rekli sve najbolje", izjavio je Petrovič te otkrio kako se nedavno nogometu vratio nakon dulje pauze zbog ozljede.

Najbolje se, kaže, osjeća na poziciji zadnjeg veznog. Sviđa mu se kako igra zvijezda Manchester Cityja Kevin De Bruyne, dok je ranije pratio legendu Barcelone i njezina današnjeg trenera Xavija. Podsjetimo, Rijeka je s trenerom Sergejem Jakirovićem osvojila četvrto mjesto u SuperSport HNL-u i osigurala kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Pročitajte više