Rijeka preokretom do velike pobjede protiv Hajduka

RIJEKA je nakon velikog preokreta došla do prvog slavlja u ovoj sezoni pobijedivši Hajduk na Kantridi sa 3:1.

Iako su sve do 63. minute bili u minimalnom zaostatku nakon Kalinićevog gola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Riječani u samo dvije minute dolaze do potpunog preokreta. Najprije je Čagalj tek što je zamijenio Ljubovića izjednačio rezultat, da bi odmah u sljedećem napadu Anas Sharbini pokazao djelić svog raskošnog talenta matiravši Subašića s dvadesetak metara.

Konačna potvrda Hajdukovog nokauta stigla je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade eurogolom Sandija Križmana koji je iz slobodnog udarca sa čak trideset metara očistio paučinu s Hajdukovih rašlji.

Kalinić napokon zabio

Ohrabreni odličnim rezultatom protiv španjolskog Deportiva u četvrtak, Hajdukovci su bolje otvorili prvi ovogodišnji Jadranski derbi. No nakon uvodnik petnaestak minuta dominacije koja im nije donijela ništa opipljivo, Rijeka je uspostavila ravnotežu u sredini i do kraja poluvremena češće prijetila večeras impresivnom Subašiću kojem se ne može prikačiti niti jedan gol u njegovoj mreži.

I kada se činilo da će se na odmor s bez golova, Hajduk je u jedinoj minuti sudačke nadoknade stigao do vodstva preko Kalinića. Kapetan Andrić je nabacio iz slobodnog udarca, a Hajdukov napadač je neometano s tri metra savladao Radmana. Ostaje pitanje je li gol postignut iz zaleđa kao što su reklamirali riječki nogometaši.

Čagalj i Sharbini za preokret

Hajduk je vodstvo uspješno čuvao sve do 63. minute kada je Rijeka u samo dvije minute stigla do velikog preokreta.  Ivančić je odlično pogodio kada je umjesto Ljubovića u igru uveo Igora Čagalja. Ovaj mu je vratio na najljepši način u istoj minuti poravnavši rezultat. Odmah u sljedećem napadu Anas Sharbini je pokazao zašto se našao na Bilićevom popisu za Austriju i Švicarsku. Riječki je veznjak ispremiješao klimavu Hajdukovu obranu, a Subašić je drugi put u dvije minute morao po loptu u svoju mrežu.

No, Anas Sharbini se malo previše zaigrao u slavlju, navukao dres preko glave i dobio drugi žuti karton zbog čega je Rijeka gotovo do kraja igrala s igračem manje. Gotovo do kraja jer je u drugoj minuti sudačke nadoknade zbog faula na posljednjem riječkom igraču sudac Svilokos odlučio izjednačiti snage na terenu isključivši Juricu Buljata.

Eurogol Križmana

Konačna potvrda Hajdukovog poraza dogodila se samo nekoliko sekundi kasnije. Svoj prvijenac u riječkom dresu postigao je Sandi Križman slobodnim udarcem s tridesetak metara. Križman je eurogolom počistio paučinu sa Subašićevih rašlji za konačnih 3:1 i eksploziju oduševljenja na Kantridi.

Nakon klimavog starta Rijeka je napokon došla do pobjede i četvrtog boda izjednačivši se bodovno s Hajdukom.

Preokreti Osijeka i Intera

U ostalim utakmicama 4. kola 1. HNL, Dinamo je na Maksimiru utrpao šest komada Cibaliji (6:0), Osijek je preokretom došao do sva tri boda protiv Varteksa (2:1), Šibenik je minimalno svladao Zadar (1:0), Slaven Belupo je pokazao zavidnu formu sigurnom pobjedom protiv Zagreba (2:0), a Inter je iz jedanaesterca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade upisao tri boda protiv novog prvoligaša Croatije iz Sesveta.

HNL 4.kolo:

Rijeka - Hajduk 3:1
Dinamo - Cibalija 6:0
Osijek - Varteks 2:1
Šibenik - Zadar 1:0
S.Belupo - Zagreb 2:0
Inter - C.Sesvete 3:2

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više