transferi

Rijeka prodala napadača. Ide kod bivšeg trenera Dinama u Poljsku

Foto: Getty Images

JAKOV PULJIĆ napustio je Rijeku i otišao u Poljsku. 

Hrvatski napadač potpisao je za Jagielloniju iz Białystoka, koju vodi bivši trener Dinama Ivajlo Petev. Kako doznajemo, Rijeci će pripasti odšteta od oko pola milijuna eura, dok je Puljić stavio potpis na ugovor od dvije i pol godine.

Puljić nije putovao u Zagreb za vikend na utakmicu protiv Lokomotive koju je ekipa Simona Rožmana izgubila 2:1, nego je išao za Poljsku, gdje je trebao obaviti liječnički pregled i sve vezano za transfer.

Prije nešto više od dvije godine zabio Milanu, prošle sezone briljirao u Rijeci

Ne tako davno, 2017. godine, ovaj 26-godišnjak iz Vinkovaca postigao je pogodak Milanu u Europa ligi. Bila su to vremena kad je Rijeku vodio Matjaž Kek, a Puljić je stigao iz zaprešićkog Intera kao zamjena za Franka Andrijaševića koji je ostvario bogati transfer u Belgiju. 

Planirali su na Rujevici višestruko zaraditi na njemu. Ipak su prošle godine njegov ugovor od Intera bili otkupili za velikih 1,35 milijuna eura. Međutim to se nije dogodilo, pa čak niti nakon prošle sezone u kojoj je na 34 utakmice postigao 17 pogodaka i dodao 10 asistencija. 

Ozljeda mu je upropastila bogati inozemni transfer, a sjajnu formu nikada nije uspio vratiti

Bio je u vrhu ljestvice najboljih strijelaca HNL-a, a samo su Mirko Marić (19) i Mijo Caktaš (18) imali više zgoditaka od njega, koji je sezonu okončao sa 16 pogodaka uz jedan u Kupu. Tome je dodao i deset asistencija. Bio je tada na pragu bogatog transfera u inozemstvo, ali mu ga je upropastila ozljeda trbušnog zida koja ga je udaljila s terena dobar dio kraja prošle sezone, ali i početak ove.

Sjajnu formu nikad nije uspio vratiti. 

Povratkom Čolaka nakon ozljede i novim dolaskom Franka Andrijaševića u Rijeku bivši napadač zaprešićkog Intera pao je u drugi plan. Ove sezone odigrao je svega jednu cijelu utakmicu, sakupio 570 minuta igre i postigao tek jedan pogodak te ubilježio jednu asistenciju.

Tako Puljić od igrača koji je trebao postati novi Andrijašević nikada nije pronašao mjesto pod suncem na Rujevici, a odlazi, ironično, baš zbog igrača kojeg je u bijelom dresu došao zamijeniti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više