RIJEKA - SARPSBORG 0:1 Rijeka razočarala i ispala od Norvežana

Foto: Pixsell

ŠOK za Rijeku!

Na Rujevici je u uzvratnom ogledu trećeg pretkola Europa lige izgubila protiv Sarpsborga pogotkom Mortensena u 83. minuti. Budući da je proteklog tjedna remizirala u Norveškoj (1:1), senzacionalno je ispala s europske scene ukupnim rezultatom 1:2. 

>> Kek: Ispadanje će usmjeriti Rijekinu budućnost

U povijesnom europskom nastupu Sarpsborg (Norveška) je izborio doigravanje u kojem će se susresti s Maccabi Tel Avivom (Izrael). U proteklim kolima redom je eliminirao Vestmannaeyjar (Island), St. Gallen (Švicarska) i Rijeku (Hrvatska).

Rijekin trener Matjaž Kek nakon ždrijeba isticao je kako je Sarpsborg "opasna momčad". U pojedinim krugovima naišao je na podsmijehe, ali papagajski je upozoravao i isticao kvalitetu norveškog predstavnika. Dvomeč je dokazao kako je Slovenac bio pravu. 

U prošlotjednom okršaju Rijeka je odudarala kvalitetom. Premda je remizirala, prezentirala se kao kvalitetniji i iskusniji suparnik. Nošen euforijom, Sarpsborg je ipak odolijevao svim podcjenjivačkim prognozama. 

Legitimno se nakon ispadanja može načeti tema kako se Rijeka, uvjerena u svoje kapacitete, uljuljkala i uobrazila poslije prvog meča jer je u uzvratu djelovala anemično i jalovo. Tek je na zvižduke cjelokupne Rujevice bila bolja. Međutim, dominantnija je bila tek na momente.

Suprotno očekivanjima, Sarpsborg nije gubio glavu. Strpljivo se pridržavao zacrtane strategije. Rastrčan i agresivan, ponovno je iznenadio Rijeku. Svojom drskom i hrabrom igrom nad Rujevicu nadvio je oblak nervoze, pa je Rijeka u završnoj fazi utakmice djelovala sve nesigurnije.

Dok se Rijeka pribojavala tragedije, Sarpsborg se ustrajno pridržavao mantre kako strpljenje uvijek urodi plodom. Naposljetku, Sarpsborg je odvažnom igrom zaslužio pogodak. Pogodak vrijedan doigravanja. Pogodak vrijedan Rijekine eliminacije. 

Matjaž Kek bio je u pravu. Sarpsborg je "opasna momčad". Nakon konačnih 180 minuta zaključak je kako Rijeka nije opravdala status favorita.

Pročitajte više