Bez golova u utakmici odluke: Ziheraš Kek poklonio Dinamu naslov

Foto: Hina

U POSLJEDNJEM ovosezonskom derbiju Dinama i Rijeke Matjaž Kek nije uspio nadmudriti Zorana Mamića (0:0) i "modri" se u Zagreb vraćaju s 11. uzastopnim naslovom prvaka na dohvat ruke. Jedinu priliku za pobjedu Rijeke propustio je Roman Bezjak u 19. minuti.


Razmak na ljestvici Prve HNL ostao je četiri boda i četiri kola prije kraja Rijekine šanse za naslov svele su se na teoriju.

Kek krenuo s dvojicom napadača, a završio samo s jednim


Matjaž Kek "napao" je Dinamo s dvojicom napadača, Bezjakom i Gavranovićem od prve minute, ali domaći su ofenzivni bili jedino na papiru. Na travnjaku ista priča, trener Rijeke ne bi zaigrao ofenzivno ni da mu život ovisi o tome. Ovaj put ovisio je naslov, ali Rijeka koja je morala jurnuti na Dinamo i pokušati iskoristi posljednju priliku kako bi Mamiću i društvu pokvarila slavlje. No odigrala je onako kako Kekova Rijeka, čini se, jedino zna - ziheraški.

Jedino vrijedno spomena pred Eduardovim golom je prilika Romana Bezjaka u 19. minuti. Napadač Rijeke ostao je usamljen na lijevoj strani, ali pucao je pokraj gola i to je bilo sve. Nedovoljno, ako se želite skinuti Dinamo s trona.

Mamić pogodio s "lažnom devetkom" Rogom

Zoran Mamić pametno je postavio Dinamovu igru, "modri" su cijelu utakmicu imali kontrolu, a vađenje Angela Henriqueza na poluvremenu i uvođenje Marka Roga na poziciju "lažne devetke" bilo je pun pogodak.

U drugom poluvremenu Dinamo je zagospodario terenom i počeo stvarati poluprilike, a najbolju je propustio Ante Ćorić u 51. minuti.

Mamić je bio bolji šahist od Keka

Matjaž Kek potom je pokušao odgovoriti na Mamićev šahovski potez, ali odabrao je krivi odgovor. Umjesto napadača Marija Gavranovića uveo je u igru Ivana Močinića, ali osim trke u veznom redu nije dobio ništa. Osobito prema naprijed i umjesto da krene po pobjednički gol uvođenjem još jednog napadača, momčad je pala i do konca utakmice nije stvorila ni jednu ozbiljniju priliku pred Eduardovim golom.

Kek nije izgubio utakmicu, ali naslov jest

Dinamova momčad tresla se za naslov samo nekoliko trenutaka pri Bezjakovom pokušaju u 19. minuti i izuzev te prilike Riječani većih šansi za pobjedu nisu ni imali. Zoran Mamić osvojio je vrijedan bod i u Zagreb se vraća s četiri više od Keka i društva, te može početi slaviti 11. naslov u nizu.

Matjaž Kek imao je sjajnu priliku za povratak u utrku za naslov, ali nije mogao protiv svoje ziheraške prirode. Danas nije izgubio utakmicu, ali zato naslov jest...

 

 

Pročitajte više