Rijeka u rasulu: Rubčić najavio odlazak, momčad slažu igrači!

AKO JE i prije utakmice s luksemburškim amaterima trener Rijeke Robert Rubčić imalo dvojio oko ponuđene ostavke, onda sada ona ne bi trebala doći u pitanje. Rijeka je nokautirana u Luksemburgu, od kluba koji je u svojoj povijesti ostvario svega jednu europsku pobjedu, i to protiv prvaka Moldavije koji im je kod kuće kasnije zabio šest komada.

Situacija u riječkom prvoligašu je katastrofalna. Recesija se davno počela osjećati, najprije izlaskom državnog novca. Igračima se duguje po nekoliko isplata, a predsjednik Vanja Frančišković, nakon ulta štedljivog proljeća (i ostvarenog trećeg mjesta u prvenstvu!) više nema gdje moliti. Kao jednu od opcija spomenuo je u šali kažnjavanje igrača u slučaju poraza od Differdangea, a kazne bi taman pokrile dugovanja članovima kluba. Nakon utakmice, Frančiškoviću vjerojatno nije bilo do šale.

No, poraz se svakako može tumačiti sukobom unutar kluba, koji je eskalirao dan uoči susreta s viceprvakom Luksemburga. Rubčič je, naime, otkrio da u klubu vlada rasulo, jer igrači uzimaju pravo sugerirati prvu jedanaestorku. Tako je želja svlačionice da na vrata stane Radman, a ne Mance kao što je odredio trener, došla putem klupskog fizioterapeuta. Na kraju, branio je upravo Radman.

"Dosta mi je kompromisa. A ovo s vratarima je jedan od njih. Odradit ću prvi europski nastup i otići! Nije problem u mom ugovoru, nikada mi to nije bilo primarno, niti kadar igrača kojega imam na raspolaganju, dapače. Narušeni odnosi zbog financijske situacije su ono što me muči. Pa igračima dozvoljavam da biraju sastav i utakmice", rekao je Rubčić za Jutarnji list uoči susreta.

Nakon 90 luksemburških minuta, za ostavku ima i razlog više...

Pročitajte više