RIJEKA UZ BOK NAJVEĆIMA Samo 10 momčadi u Europi ima više preciznih dodavanja u minuti

Foto: Getty Images/Guliver Image

MEĐUNARODNI centar za sportske studije (CIES) objavio je novu analizu europskih nogometnih liga i otkrio koje momčadi imaju najviše preciznih dodavanja.


Zanimljivo, hrvatski prvak Rijeka je u samom europskom vrhu.

Koliko su precizna dodavanja važna za uspjeh, pokazuje i činjenica da su u Top 100 CIES-ovih momčadi baš svi sudionici ovogodišnje nokaut faze Lige prvaka.

Manchester City ima najviše preciznih dodavanja od početka ove sezone, čak 685 po utakmici (89,4%). Slijede Napoli, PSG, Bayern i Celtic, svi preko 600 preciznih paseva po utakmici. Dva najbolja hrvatska kluba su visoko na listi, Rijeka s 498 preciznih dodavanja po utakmici (84,1%), a Dinamo 495 dodavanja (83,9%).


No kad se brojke preračunaju u broj preciznih dodavanja po minuti posjeda lopte, Rijeka ostaje u europskom vrhu sa samim velikanima i tek par iznenađenja (Krasnodar, Empoli).

Napoli je prvi na toj listi s 18,8 preciznih dodavanja po minuti posjeda. City je drugi sa 17,2 dodavanja, a slijede Nice, Arsenal, PSG, Krasnodar, Barcen, Barcelona, Real Madrid, Juventus i Rijeka na 11. mjestu sa 16,1 preciznim dodavanjem po minuti. Iza su Chelsea, Sevilla, Dortmund, Benfica, Celtic, Inter Milan...  

 



 

 

 

Pročitajte više