HNL

Rijekin povratnik: Potući ćemo se s Dinamom, ali nam nedostaje bitan igrač

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DOMAGOJ PAVIČIĆ vratio se u momčad Rijeke nakon što je propustio dvije utakmice zbog ozljede. Ključan veznjak u sastavu Igora Bišćana odigrao je jučer 50 minuta generalke protiv ciparskog APOEL-a u kojoj je Rijeka uvjerljivo slavila s 4:1.

>> APOEL - RIJEKA 1:4 Rijeka u prijateljskoj razbila nekadašnju senzaciju LP-a

Vratio se nakon dvije utakmice pauze i pokazao svježinu i spremnost za povratak u prvih 11

Od Pavičića su započinjale sve akcije riječkih Bijelih, diktirao je tempo utakmice i opet zaigrao na nešto povučenijoj poziciji nego u drugoj polovici prošle sezone.

"Propustio sam deset dana priprema, nedostaje mi igre i još sam malo težak. Dobro mi je došlo ovih 50 minuta, malo sam se razigrao i rastrčao i sad sam u punom treningu i nadam se da će sve biti dobro", rekao nam je Pavičić nakon utakmice u Kranjskoj Gori.

"Izostanak najboljeg strijelca prošle sezone bit će nam najveći hendikep"

Da Rijeka bude kompletna, smatra daroviti veznjak, nedostaje samo Jakov Puljić, najbolji strijelac Rijeke prošle sezone sa 17 pogodaka u svim natjecanjima te igrač koji je zajedno s Pavičićem i Kvržićem izabran u idealnu momčad HNL-a prema izboru Nogometnog sindikata.

"Vraćamo se pomalo svi, ali jako nam nedostaje Jakov Puljić koji je prošle sezone sa 17 golova bio naš najbolji strijelac. I on će se sigurno pomalo vraćati. Kompletiramo se i idemo spremni na Maksimir", rekao je.

"Dinamo je favorit, ali neće im biti lako, to smo već pokazali. Idemo se potući za trofej Superkupa"

Rijeku već u subotu očekuje prvi pravi ispit u novoj sezoni. Na Maksimiru će se boriti za trofej Superkupa protiv prvaka Dinama.

"Dinamo je favorit, bit će teško, ali zadnjih pet utakmica su nas samo jednom pobijedili tako da im neće biti lako. Potući ćemo se za trofej Superkupa", naglašava Pavičić uoči gostovanja na Maksimiru.

Za razliku od prve pripremne utakmice u Sloveniji u kojoj je Rijeka izgubila od Sočija i gotovo ništa nije pokazala na terenu, u drugoj je odigrala fantastično i porazila prvaka Cipra te bivšu senzaciju Lige prvaka.

"Sve ide prema planu uoči Dinama"

"Dobro smo izgledali oba poluvremena, agresivno i rastrčano, imali smo kontrolu susreta, kad se trebalo povući, povukli smo se, kad je trebalo napasti, napadali smo... Dobro smo izgledali. Nedostajalo nam je to protiv Sočija nakon dvaju težih treninga, a i vrijeme je bilo malo teže.

Sad smo dosta svježiji. Sve ide po planu, ovdje je super trenirati na svježem zraku, ali sada nam slijedi povratak u Zagreb i privikavanje na vrućine koje vladaju tamo", zaključuje veznjak Rijeke koji je svojevremeno stigao iz Dinama, a sada je, prema Transfermarktu, najvrjedniji eksponat u izlogu Damira Miškovića.

Prema poznatoj stranici koja se bavi vrednovanjem nogometaša i klubova, Pavičićeva vrijednost kreće se oko 2 milijuna eura i gotovo svakog prijelaznog roka spominje se njegov odlazak s Rujevice.

Pročitajte više