Rijkaard: Ronaldinho je prihvatio klupu

UNATOČ uspjehu njegove momčadi i prolazu u osminu finala Lige prvaka Frank Rijkaard morao je nakon utakmice odgovarati na neugodna pitanja koja su se uglavnom odnosila na Ronaldinha, koji je odsjedio veći dio utakmice u Lyonu na klupi ušavši u igru tek dvadesetak minuta prije kraja.

"Imamo sjajnu momčad bez fiksne 11-orice. Svi igrači prihvaćaju da će ponekad sjediti na klupi. Tako je i s Ronaldinhom", izjavio je Rijkaard preciziravši:  "Na poluvremenu sam ga pitao osjeća li se dovoljno dobro da bi ušao u igru. Odgovorio je da je iznimno motiviran i entuzijastičan".

Nizozemac na klupi Barcelone morao je također opravdavati crveni karton koji je dobio pred kraj prvog poluvremena. Prvo mu je to isključenje otkad je na klupi katalonskog kluba. Rijkaard je planuo na suca jer nije sankcionirao jedan oštar i opasan start Francuza na Lionelu Messiju.

"Uopće nisam izgubio kontrolu. Baš naprotiv, jako samo dobro znao što radim. Želio sam privući sučevu pozornost zbog prekršaja koji je zavrijedio crveni karton. Znao sam da bi posljedica moglo biti. No, ako nitko od sudaca ne vidi situaciju koja bi mogle dovesti do ozbiljne ozljede igrača, netko, a pogotovo trener, mora nešto poduzeti. Nakon moje intervencije sudac je u drugom dijelu sudio bolje i korektnije".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više