Rimac nakon senzacije protiv Partizana: Svi smo mi ljudi

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

KK SPLIT pobijedio je Partizan 74:67 u utakmici 19. kola ABA lige u Beogradu. Srpski klub, koji je prošle sezone bio u četvrtfinalu Eurolige, bio je ogroman favorit, no momčad Slavena Rimca odličnom je igrom stigla do pobjede, kojom je povećala šanse za prolazak u doigravanje.

Split nije pobijedio Partizan 27 godina, a ovo je i prva pobjeda Splićana protiv Partizana u povijesti ABA lige. Igrali su 18 utakmica. Ukupno su Partizan i Split, nekadašnja Jugoplastika, odigrali 93 utakmice, a omjer im je sad, nakon ove, 47-46 za hrvatsku momčad. U zadnjoj je utakmici Partizan razmontirao Split rezultatom 76:53. Partizan je protiv Splita prije godinu dana srušio rekord ABA lige ogromnom pobjedom 109:49.

Rimac: Pratila nas je sreća, a ona prati hrabre

"Dobro, hajmo reći i mi i Partizan dolazimo iz jednog ludog ritma, mi smo prošli tjedan igrali tri utakmice, isto kao i oni, s obzirom na to da sam prošle godine i godinu prije toga bio pomoćni trener u Bayernu.

Znam kako je kad dođeš iz Eurolige u domaće natjecanje, dolazi protivnik protiv kojeg si favorit i logično je da nisi imao energiju koja je potrebna, pošto su jedno sedam ili osam šuteva promašili koje pogađaju..

Svi smo ljudi, svi su igrači, nije lako doći iz Eurolige i biti sto posto energetski spreman i fokusiran, moji igrači koji su igrali, ovo je festival košarke, žele protiv najboljih, žele protiv prave ekipe, mislim da pogotovo u prvom poluvremenu krajem druge četvrtine ušli su neki šutevi koji nisu naši šutevi, ispratila nas je sreća koja prati hrabre.

Od starta smo stali kako treba igrati protiv Partizana, ne dozvoliti jednostavne poene, ono što me veseli jest što smo izdržali tu agresivnost na bekovskoj liniji što smo znali gdje će biti problema i ništa, okrećemo se novim utakmicama, imamo težak tjedan, dolazi nam Kup, super pobjeda za nas, nadam se da će biti motiva za rad i samopouzdanja, idemo dalje", rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Pročitajte više