ABA LIGA

Rimac nakon velike pobjede: Hrabro i s puno samopouzdanja. Zadovoljan sam

Foto: Pixsell

KOŠARKAŠI Cedevite poveli su s 1:0 u pobjedama u polufinalu doigravanja regionalne ABA lige protiv branitelja naslova Budućnosti 90:83 (21:18, 16:20, 28:21, 25:24) domaćim slavljem pred 4000 gledatelja u KC-u "Dražen Petrović".

U vrlo nervoznoj utakmici s mnoštvom tehničkih i nesportskih pogrešaka Cedevitini igrači imali su više smirenosti u ključnim trenucima i napravili su pola posla za plasman u finale koji će izboriti momčad koja prva ostvari dvije pobjede.

Cedevita nadigrala Budućnost i došla na korak do finala ABA lige

Slaven Rimac, trener Cedevite:

"Teška utakmica, dosta nervoze s jedne i s druge strane. Prije svega bih želio zahvaliti publici što je došla ove godine u najvećem broju. Stvarno je bilo lijepo igrati pred toliko ljudi i podsjetilo je na neke dane koje ne viđamo baš tako često ni u Domu sportova, ni u Draženovom domu. Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali, hrabro, s puno samopouzdanja. U najavi utakmice sam rekao kako bih volio da ekipa izgleda i baš je tako izgledala. Trener jako puno puta hoće nešto pa ne ispadne tako. Danas je stvarno bilo i pametno, i s puno borbe i želje, nadskakali smo ih. Svaka čast momcima i okrećemo se sljedećoj utakmici. Ako ništa drugo, bez obzira na to što će se dogoditi u Podgorici, kupili smo još jednu domaću utakmicu, nadam se uz još više gledatelja. Momčad samo dodatno motivira užarena atmosfera. Očekujem dobru partiju i u Podgorici. Do nedjelje ima još dosta vremena. Još ćemo neke sitnice ispraviti, promijeniti. Unutar jedne utakmice svaka sitnica koja može donijeti prednost je bitna."

Justin Cobbs, razigravač Cedevite:

"Odlična atmosfera. Znali smo što nam ova utakmica znači. Prednost domaćeg terena je važna i mislim da smo to odlično iskoristili. Bili smo odlični u skoku, odigrali dobru obranu kad je trebalo. Bio je to prava momčadska pobjeda i ponosan sam na svoje suigrače."
"Ova momčad je uvijek bila bliska. To nas je držalo skupa. Odlučujući je bio skok i naša obrana u ključnim trenucima."
"Hvatali su nas u zamke, mene i Jacoba. Napravili su nešto što nisu prije radili. Otežali su nam posao."

Jasmin Repeša, trener Budućnosti:

"Čestitam Cedeviti na zaista zasluženoj pobjedi. Što se tiče nas, nekoliko stvari nije bilo na nivou potrebnom za utakmicu doigravanja. Uz sve pojedinačne probleme koje smo imali u prvom poluvremenu, ipak je to sličilo na nešto. Uz neke gluposti, opet smo imali plus jedan. Što se tiče drugog poluvremena, mislim da primljena 53 poena dovoljno govore da se s takvom obranom ne može dobiti utakmica na ovom nivou, u doigravanju. Jednostavno, ne postoji ekipa koja bez obrane može doći do nekog trofeja, odnosno do druge runde u 'play-offu'. Nismo uspjeli uvesti neke igrače koji su bitni, tako da mislim da postoji velika rezerva, da možemo odigrati bolje, uključujući defenzivni skok, uključujući obranu 'jedan na jedan' u drugom poluvremenu, gdje su nas probijali, gdje su nakon prvog dodavanja dolazili do laganih šuteva ili poena. Sve skupa nije bilo dobro. Moramo dobro izanalizirati sve što se desilo večeras i da drugu utakmicu pripremimo i odigramo puno bolje."

Pročitajte više