HRVATSKI NOGOMETAŠI

Rivaldo: Rekao sam Rakitiću gdje treba nastaviti karijeru

Foto: EPA-EFE

IVAN RAKITIĆ porazom u finalu španjolskog kupa od Valencije završio je klupsku sezonu s Barcelonom. 

Iako je hrvatski veznjak imao jako dobru godinu, sezona je na kraju razočaravajuća za Katalonce, unatoč lagano osvojenom naslovu španjolskog prvaka. U Ligi prvaka su ispali u polufinalu od Liverpoola nakon što su u prvoj utakmici kod kuće pobijedili 3:0 i očekivalo se da će u Engleskoj samo potvrditi prolazak u finale, a sada su ispustili i kup.

Rakitić napominje da planira ostati u Barceloni unatoč brojnim pisanjima svjetskih medija o njegovom odlasku, a posljednji klub o kojem se priča je Manchester United. Ipak, Barcelonina i brazilska legenda Rivaldo otkrio je Betfiaru da je upozorio Rakitića o odlasku u Crvene vragove. Vjeruje da Hrvat još ima puno toga za ponuditi katalonskom klubu. 

"Rakitić je sjajan igrač"

"Postoje glasine koje kruže o Rakitićevom odlasku u United, ali dok je Manchester klub s velikom tradicijom, vjerujem da Rakitić i dalje može igrati u Barceloni jer je sjajan igrač", rekao je Rivaldo pa nastavlja.

"United prolazi kroz loše razdoblje, ali imaju ogromnu tradiciju i svaki vrhunski igrač bi volio igrati na Old Traffordu. Vjerujem da će oni uvijek biti jedan od najboljih klubova na svijetu. Financijski su zdravi tako da bi trebali imati priliku dovesti velike igrače u budućnosti."

Rivaldo dodaje da su slične glasine oko odlaska u United kružile i oko njega kada je igrao za Barcelonu, a vjeruje da su Liverpool i Manchester City trenutno bolje destinacije.

"Liverpool i City su najjače ekipe u Europi trenutno, igraju prekrasan nogomet, tako da igram danas i imam priliku otići u Premiership, jedan od tih klubova bi bio moj izbor. Također, kada sam igrao za Barcelonu, neki agenti su pričali o interesu Uniteda za mene, ali bio sam toliko sretan u gradu i klubu da nisam obraćao puno pažnje na takvu mogućnost.

Ne iz nepoštovanja prema Unitedu. Jednostavno nisam htio otići u to vrijeme. Ne znam je li bilo službene ponude, samo diskusije između agenata i glasine, ništa više od toga".

 

Pročitajte više