Rivaldo šokirao Grčku: Odlazim u uzbekistanski Bunyodkor!

NEKOĆ najbolji nogometaš svijeta, a danas 36-godišnji Brazilac na zalasku karijere, najavio je odlazak iz atenskog AEK-a u razgovoru za tamošnju radio postaju. Rivaldo će penziju dočekati u dalekom Uzbekistanu.

Slušatelje i voditelje čak nije iznenadila najava odlaska iz grčkog nogometa jer je takav scenarij najavljivao zadnjih mjeseci, ali su se začudili kada je Rivaldo izgovorio ime svog novog kluba Bunyodkora.

"Ovo je vjerojatno najteži dan u mojoj karijeri. Ova odluka je bila jako teška. Da, odlazim iz AEK-a, a moj budući klub je Bunyodkor. To vam je u Uzbekistanu",  rekao je Rivaldo i nastavio:

"To je isti onaj klub koji je ovog ljeta tražio Samuela Eto'oa i za njega htio dati 30 milijuna američkih dolara. Tada se spominjalo ime kluba Kuruvuchi, ali to je isto. Kuruvuchi i Bunyodkor je isti klub. "

Nakon što je voditelj razgovora nekoliko puta izražavao veliku žal, ali i čuđenje, Rivaldovim odlaskom, nogometaš je zaključio:

"Žao mi je svih navijača AEK-a jer je ovdje bilo lijepo, prelijepo. Ne bih volio govoriti o financijskoj strani ovog transfera, ali sve sam prihvatio kao veliki izazov."

Rivaldo je 2004. godine došao u grčku ligu i prve tri godine je igrao u Olympiacosu, a potom u AEK.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više