SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

RIVER - AL AIN 2:2 Senzacionalni Al Ain Zorana Mamića u finalu klupskog SP-a

EPA

AL-AIN Zorana Mamića priredio je senzaciju u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva izbacivši River Plate, južnoameričkog prvaka.

Poslije 120 minuta igre bilo je 2:2, a nakon penala Al-Ain je pogodio svih pet, dok je Riverov tragičar Enzo Perez promašio penal u zadnjoj, petoj seriji.

Al-Ain poveo, River preokrenuo, Mamića spasio sjajni Brazilac

Domaći su poveli već u trećoj minuti kada je Marcus Berg lagano glavom dodirnuo loptu ubačenu iz kornera i prevario nespretnog Armanija na golu Rivera.

Prilikom tog gola u akciji je sudjelovao i Tongo Doumbia, bivši igrač zagrebačkog Dinama, koji je odradio svih 120 minuta u veznom redu Mamićeve momčadi.

River Plate - Al - Ain Live Score

Do kraja prvog poluvremena argentinska je momčad preokrenula rezultat s dva gola Santosa Borrea u 11. i 16. minuti.

U 45. minuti El Shahat je izjednačio na 2:2, proslavio gol, a onda je talijanski sudac Gianluca Rocchi pomoću VAR-a poništio gol zbog ofsajda, iako bi se mnogi složili da zaleđa nije bilo. Ipak, to nije unazadilo ambicije Al-Aina.

Početkom nastavka Caio je u 51. minuti izjednačio na 2:2 poslije prekrasnog solo prodora, a rezultat se do isteka 120. minute više nije mijenjao iako je River Plate u 69. minuti imao jedanaesterac, no udarac Gonzala Martineza zaustavila je prečka.

Mamić i Al-Ain u subotu igraju finale, mogući protivnik je Real Madrid

Veliku šansu za prolazak Al-Ain je imao u 118. minuti kada je udarac Ahmada refleksno skinuo Armani.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca svih pet igrača Al-Aina bilo je precizno, kao i prva četiri igrača Rivera, da bi pokušaj Enza Pereza u posljednjoj, petoj seriji zaustavio domaći vratar Khalid Eisa.

Al-Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u srijedu od 17.30 igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers.

Pročitajte više