River Plate želi Cvitanicha, Falcao ide u Porto

ARGENTINSKI nogometaš hrvatskog porijekla Dario Cvitanić (24) mogao bi se nakon samo godinu dana provedenih u Ajaxu vratiti u domovinu, točnije u River Plate.

Nogometni div iz Buenos Airesa vjerojatno će ostati bez kolumbijskog napadača Falcaa i idealnu zamjenu za popunjavanje rupe vidi u Cvitanichu.

Ajax je doveo Argentinca lani iz Banfielda, plativši ga sedam milijuna eura, ali napadač kojim Hrvatski nogometni savez zasad bezuspješno pokušava pojačati našu reprezentaciju, nije se previše naigrao. Imao je prošle sezone dosta problema i s ozljedama zbog čega je odigrao samo 18 utakmica u nizozemskom prvenstvu, postigavši pritom devet pogodaka.

Cvitanicha ugovor s amsterdamskim klubom veže do 2013. godine, a argentinski mediji špekuliraju kako River nije u mogućnosti ponuditi svotu koja bi čelnike Ajaxa odobrovoljila da ga puste.

Porto našao zamjenu za Lopeza


Kolumbijski 23-godišnji reprezentativac Falcao napušta River Plate i karijeru nastavlja u Portu, tako barem tvrde izvori bliski argentinskom klubu. Porto u ovom igraču vidi idealnu zamjenu za Lisandra Lopeza koji je prešao u Lyon za 24 milijuna eura.

Falcaa se povezivalo ranije sa Liverpoolom, Arsenalom, Manchester Unitedom, Benficom i Zaragozom, a španjolska liga se činila kao najrealnija opcija. Zaragozi bi dobro došao mladi talentirani napadač da im pomogne u očuvanju prvoligaškog statusa, dok je igrač, navodno, želio u Španjolsku. Ipak, izvori oko kluba javljaju da je ugovor s Portom već potpisan.

Pročitajte više