TRANSFERI

RMC Sport: Razmjena Barcelone i Atletica propada jer se Griezmann zainatio?

POTENCIJALNA razmjena zvijezda između Barcelone i madridskog Atletica jedna je od najvrućih glasina o transferima proteklih dana. Klubovi su već krenuli u pregovore o razmjeni Antoinea Griezmanna i Saula Nigueza, ali čini se da će propasti zbog detalja koji Katalonci nisu uzeli u obzir.

Barcelona je u pregovore krenula jer pokušava rezati plaće, a francuski napadač ima najveća primanja u klubu dok se na Camp Nou i formalno ne vrati Leo Messi. Njegova godišnja plaća je oko 16 milijuna eura, ali kad se uračuna i porez, Barcelona na njega troši 24 milijuna.

Saul je točno dvostruko jeftiniji i ova bi razmjena bila idealna za Barcelonu jer bi se riješila skupo plaćenog napadača koji nije ispunio očekivanja, a dobila mlađeg veznjaka koji bi se odlično uklopio u sastav Ronalda Koemana.

Međutim, Griezmann se razljutio jer ga Barcelona nije obavijestila o pregovorima, nego je za mogući transfer saznao iz medija. Iako su Španjolci pisali da je Griezmann spreman pristati na smanjenje plaće kako bi se vratio u klub u kojem je postao zvijezda, RMC Sport javlja da se zbog toga zainatio i ne želi se odreći primanja, nego očekuje da Barcelona pokrije razliku koju Atletico ne može platiti.

Prema izvješćima iz Španjolske, Barcelona je Griezmannu već rekla da ga "u tom slučaju može i zadržati", što komplicira transfer koji bi, na prvi pogled, bio dobar i za oba kluba i za oba igrača.

Unatoč tome, za danas je dogovoren sastanak između Barcelone i Saulovih predstavnika.

Griezmann je u Barcelonu stigao na ljeto 2019. za 120 milijuna eura nakon što je u dresu Atletica zabio 133 gola u 257 nastupa. No u Barceloni je razočarao i u dvije godine postigao tek 35 golova u 99 nastupa.

Saul je u Atletico stigao još kao klinac iz Realova juniorskog pogona, član je prve momčadi od 2014., a od tada je zaigrao 337 puta i postigao 43 gola. No prošla sezona bila mu je najlošija u karijeri i opći je dojam da bi mu, baš kao i Griezmannu, promjena sredine dobro došla.

Pročitajte više