Robben: Liverpool ne zna igrati dobar nogomet

NIZOZEMSKI krilni nogometaš Real Madrida Arjen Robben žarko želi pobjedu protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka.

Prvi dvoboj na rasporedu je u srijedu na Santiago Bernabeuu, a razlog Robbenove snažne želje za slavljem među ostalim leži u činjenici da je kao igrač Chelseaja pod Mourinhovim vodstvom dva puta ispadao od “redsa” u poluzavršnici natjecanja.

"Imam snažnu želju za pobjedom protiv Liverpoola. Oni su jaka momčad i kada sam bio u Chelseaju nisam volio igrati za njih", rekao je Robben za As.

"Puno mi je draže bilo igrati protiv Manchester Uniteda i Arsenala jer Liverpool nije momčad koja igra dobar nogomet. Oni igraju fizički snažno, trče i rade puno i taktički su sjajno pripremljeni, ali ne igraju lijepo."

Liverpool bi u prvom ogledu protiv Reala mogao biti oslabljen za neigranje kapetana Stevena Gerrarda, koji je uvršten u kadar momčadi, ali nije se potpuno oporavio od ozljede zadnje lože lijeve noge.

"Gerrard je jadan od najboljih veznjaka na svijetu, možda i najbolji u Premier ligi. Na Anfieldu je cijelu karijeru, kao i Raul u Realu. Ali Liverpool ne ovisi o samo jednom igraču. Imaju oni puno drugih kvalitetnih igrača poput Xabija Alonsa, koji mi se jako sviđa, i Fernanda Torresa, koji može zabiti u bilo kojem trenutku. Mislim da za nas uopće nije bitno hoće li Gerrard igrati jer o napretku u sljedeći krug odlučujemo isključivo sami."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više