Robert Green - novi pouzdani čuvar mreže Gordog Albiona

VRATAR West Hama i odnedavno engleske reprezentacije Robert Green spreman je sve napraviti kako bi zadržao jedincu Fabija Capella u odbrojavanju za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Green je iskoristio ozljedu Davida Jamesa ovo ljeto ugrabivši njegovo mjesto u početnoj momčadi engleske reprezentacije, a branio je u posljednjih pet utakmica, uključujući i veliku pobjedu nad Hrvatskom.

Ipak, vratar West Hama svjestan je koliko je ova trenutna pozicija nesigurna i kako se sve može promijeniti u jedan dan. Naime, Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj Green je propustio jer se nekoliko dana ranije ozlijedio.

Ovoga vikenda West Ham je izgubio 1:0 od Wigana i Green je svjestan da se na taj način neće dugo održati na vratima Tri lava, pogotovo sada kad mu iz prikrajka vreba Chris Kirkland.

"Svakim danom osjećam potrebu da dokažem kako zaslužujem mjestu u reprezentaciji. Ako ne budem branio dobro, sigurno neću na završnicu... Ništa ne smijem uzimati zdravo za gotovo, treba se boriti za sve", rekao je.

Pročitajte više