Robert Komen novi predsjednik Nk Rijeke: Do 2013. anulirat ćemo sve dugove

JUČER je Skupština riječkog nogometnog prvoligaša jednoglasno izglasala razrješnicu bivšem predsjedništvu kluba na čelu s Ivanom Turčićem te potvrdila kako je Robert Komen novi predsjednik, a Luciano Sušanj i Veljko Karabaić dopredsjednici  NK Rijeke. Ova odluka trebala bi značiti kraj krize vodstva kluba i početak rješavanja financijske krize u koju se klub sa Kantride već mjesecima nalazi.

"Pozdravljam inicijativu gradonačelnika Vojka Obersnela da se klub dovede u situaciju da bude održivo stabilan. To je u ovom trenutku najbitnije za klub. U fokusu je financijska problematika s obzirom na to da o tome direktno ovisi i sve drugo u klubu, pa i zbivanja na terenu. Prema podacima s kojima raspolažem mi u ovom trenutku pored duga prema državi imamo 9 do 9,5 milijuna kuna dospjelih obaveza, te 4 do 4,5 milijuna prijetećih obaveza kroz neriješene sudske sporove. Predlažem model prema kojem bi u razdoblju od 2011. do 2013. godine anulirali taj dug i osigurali u klub takozvani pozitivni tijek novca. Mi u tom razdoblju moramo stvoriti preduvjete  da ponudimo budućem ulagaču ili kupcu klub neopterećen dugovanjima. Objektivno gledano teško ćemo u ovakvoj situaciji pronaći ulagača", rekao je novi predsjednik Riječana, prenosi Novi list.

"Kako to realizirati?  Moramo prvo vidjeti koliko potrošiti. Prije nekoliko tjedana sam razgovarao s trenerom Elvisom Scorijom ne znajući da ću doći u ovu situaciju i zaključili smo da bi u ovakvim uvjetima mogli održavat klub stabilnim s deset milijuna kuna troškova. Dakle, očekujemo suport od grada u 2011. godini od osam, a u 2012. godini od šest milijuna kuna. Osim toga dio prihoda računamo ostvariti i od prodaje igrača. Klub se mora reorganizirati, mora biti otvoreniji prema bivšim igračima, navijačima, da bi u konačnici stekao povjerenje budućih dioničara. Ako netko želi dati svoj novac u klub on mora znati u što ga ulaže, sve mora biti jasno i otvoreno. Klub mora mijenjati kulturu ponašanja. Pozivam sve koji mogu da pomognu, svima su otvorena vrata kluba. Klub mora postati sjecište društvenog života. Nisam predstavnik elite već jedan od onih kojima je NK Rijeka dio života i koji se osjeća pozvanim pomoći klubu. Mislim da je to svima nama cilj", dodao je.

Pročitajte više