Robert Kovač i Igor Tudor u idealnoj momčadi Serie A

NEDJELJNO kolo talijanskog prvenstva proteklo je u znaku hrvatskih obrambenih igrača, sudeći po momčadi kola u izboru nogometnog internet portala Goal.com. Novinar Bruno Cardile je u napadačkoj formaciji 3-4-3 naša dva pouzdana stopera postavio u obrambeni bedem zajedno sa mladim Francuzom Mexesom iz Rome.

Iako je Tudor, koji je nakon dulje vremena zaigrao za Sienu, zamijenjen već na poluvremenu, uvršten je u jedanaestoricu najboljih na mjesto zapovjednika zadnjeg reda uz šturi komentar kako je "odigrao dobru utakmicu u obrani" u domaćoj pobjedi njegovog kluba nad Sampdoriom.

Vijest dana je, kao što smo već pisali da je Kovač mlađi zabio gol, ali lijepo je da i kolege sa Goal.com-a cijene njegove vrline i da su ga postavile u prvu postavu ligaškog kola pored toliko kvalitetnih obrambenih nogometaša kojima Seria A obiluje. U obrazloženju se ističe njegov učinak i doprinos momčadi, a činjenica da ovakav igrač u većini slučajeva grije klupu, prema Goal.com-u pokazuje širinu Juveove momčadi.

Pogledajmo u kakvom su se uglednom društvu našli naši reprezentativci u momčadi kola: Coppola - Kovač,Tudor, Mexes - Emerson, Pirlo, Taddei, Aquilani - Cruz, Inzaghi, Bojinov.

Z.A.

Pročitajte više