Robert Kovač nakon ljeta ipak u Juventusu

BAYERNOV stoper i hrvatski reprezentativac Robert Kovač zvijezda je ljetnog prijelaznog roka europskog nogometa, a da je tome tako svjedoči podatak o 13 milijuna eura koliko bi od transfera u Juventus Kovač trebao inkasirati.

Iako Robert Kovač o budućem klubu ne smije govoriti dok Bayern ne odigra finalnu utakmicu njemačkog Kupa, Globus doznaje kako Kovač nakon ljeta odlazi u Italiju točnije u Torino gdje će odjenuti Juventusov dres. Robert kaže kako mu nije bilo teško donijeti odluku o odlasku iz Njemačke, a i pomirio se s tim da će kao profesionalni nogometaš mijenjati klubove.

"Na tržištu ove godine nije bilo dobrih stopera, a potražnja je bila velika, pa je stigla ponuda koju bi bilo nepristojno odbiti" – otkrio je Robert te dodao kako je odluku o odlasku iz Muenchena donio sa suprugom Anicom Martinović. Robert kaže kako se profesionalnim nogometom namjerava baviti još 4-5 godina nakon čega se želi povući.

"U nogometu sigurno neću ostati, naprosto potrošio sam se igrajući tolike godine i nastojat ću raditi nešto drugo. No, ostat ću navijač, sigurno ću ići na svaku utakmicu Bayerna" – kaže Robert. Dodaje da će se nakon igračke karijere vratiti u Muenchen gdje on i supruga imaju prijatelje i gdje namjerava i dalje živjeti.

Robert je uvjeren da će se Hrvatska kvalificirati na SP u Njemačkoj, a kao prednost hrvatske reprezentacije ističe činjenicu da bugarski reprezentativac Berbatov 4. lipnja neće igrati.

"Volio bih igrati na SP-u u Njemačkoj jer tu imamo toliko svojih navijača da bi se osjećali kao kod kuće" – zaključuje Robert Kovač.

Pročitajte više