Robert Kovač u Dinamu!

ČELNICI NK Dinamo dogovorili su transfer Roberta Kovača iz Borussije Dortmund u Dinamo. 

Kovač će se već večeras priključiti svojim novim suigračima u turskoj Antalyji, javljaju službene stranice Dinama. Kako je sportski direktor Modrih Zoran Mamić i najavio na prekjučerašnjoj press konferenciji, Dinamovi čelnici uspjeli su realizirati transfer prekaljenog hrvatskog reprezentativca.

Ugovor je potpisan na godinu i pol dana, a visina odštete nije poznata. Iz Dinama kažu kako je ona poslovna tajna, a prema Transfermarktu njegova je vrijednost 2,5 milijuna eura. Glasnogovornik Modrih Siniša Jagodić kratko je prokomentirao najveće Dinamovo pojačanje koje je stiglo ovog prijelaznog roka. 

"Robi već večeras stiže i ide direktno u Tursku gdje će se priključiti svojim novim suigračima. Potpisao je ugovor na godinu i pol dana, a o odšteti ne želimo javno pričati. Ja sam već prije nekoliko dana rekao kako smo vrlo optimistični i u drugom krugu pregovora s Borussijom smo uspjeli realizirati transfer."

Vrhunac karijere u Bayernu

34-godišnji Kovač svoju je bogatu karijeru započeo u Herthi iz Zehlendorfa, da bi 1995. prešao u Bundesligaš Nuernberg. Na vrhuncu karijere nastupao je najprije za Bayer (1996.-2001.), a zatim i za Bayern sve do 2005. godine. Tada odlazi u talijanski Juventus koji je iste godine degradiran u Seriju B. 2007. godine vraća se u Bundesligu, odnosno Borussiju iz Dortmunda. Zbog neslaganja s trenerom Juegenom Kloppom u posljednje je vrijeme je uglavnom grijao klupu pa prelazak u zagrebački Dinamo i nije tako čudna odluka.

S Bayernom je osvojio dva naslova prvaka u Bundesligi, dva njemačka kupa i Ligu prvaka 2001. godine.

80 nastupa za reprezetnaciju

Od 1999. godine nastupa za nacionalnu momčad u kojoj je skupio čak 80 nastupa, posljednji u rujnu 2008. protiv Engleske na Maksimiru. U istoj je utakmici isključen zbog starta na Joe Coleu, a Fifa ga je kaznila sa četiri utakmice neigranja. Nastupio je na svim velikim natjecanjima od 1999. nadalje, uključujući Europska prvenstva u Portugalu 2004. i Austriji i Švicarskoj 2008. te na Svjetskim smotrama u Južnoj Koreji i Japanu 2002. te Njemačkoj 2006. Samo Robert Jarni, Niko Kovač i Dario Šimić imaju više nastupa u nacionalnom dresu od njega.
M.P.
Foto: Index

Pročitajte više