Prosinečki za Index: Hajduk teško može iznenaditi Stoke, a kamoli Barcelonu

O MAJSTORIJAMA Roberta Prosinečkog ne treba trošiti puno riječi. Legendarna osmica hrvatske reprezentacije, čije je prezime krasilo dresove Real Madrida i Barcelone, za Index je najavio dugoočekivani splitski spektakl o kojem će se pričati budućim naraštajima.

"Rezultat nije bitan, spektakl je u prvom planu"

Na splitskoj će se ljepotici, Poljudu, ponovno pisati povijest. Pred više od 35 tisuća ljudi istrčat će momčad Barcelone za koju nogometni znalci, stručnjaci i treneri kažu da je najbolja u povijesti nogometa.

"Utakmica će biti jedan veliki spektakl, nije uopće bitno kakav će rezultat biti na kraju, bitno je samo da Hajdukovi igrači odigraju utakmicu protiv jedne velike Barcelone, protiv najvećeg kluba na svijetu, i da gledatelji vide taj spektakl koji im se pruža", izjavio je Prosinečki.

"Kada Manchester i Chelsea ne mogu pobijediti Barcelonu, teško je raspravljati o mogućnosti Hajduka"

Barcelona će u Splitu odigrati prvi pripremnu utakmicu. Europskim su prvacima noge teške od priprema. Mnogi su igrači ozlijeđeni. Može li Hajduk, koji je već u natjecateljskoj formi, iznenaditi Barcelonu?

"Teško da Hajduk može iznenaditi Barcelonu ako će oni igrati motivirano i predano, kao što mislim da hoće jer su veliki klub. Momčadi poput Chelseja ili Manchester Uniteda ne mogu pobijediti Barcelonu, tako da je teško raspravljati o Hajdukovim mogućnostima, ali opet, u nogometu je sve moguće." napomenuo je Prosinečki.

"I bez pet prvotimaca Barcelona je opet sjajna momčad"

Iako dolazi bez nekolicine standardnih igrača, Prosinečki i dalje vjeruje kako se radi o izvanrednoj momčadi...

"Ova je utakmica spektakl prije svega, posebno za publiku koja će vidjeti neke od najboljih nogometaša na svijetu. To je ovdje najbitnije, rezultat ovdje nije od neke važnosti. Ovo je za gledatelje koji će vidjeti europske prvake, svemirsku momčad koja nažalost dolazi bez Messija i još nekih igrača, ali to je još uvijek jaka Barcelona", dodao je.

"Hajduk će teško proći Engleze"

Splićane, kao što je već poznato, u 3. pretkolu Europske lige čeka favorizirana momčad Stokea.

"Ovdje dajem malu prednost Stokeu. To je jaka momčad koja igra u Premiershipu, dogurali su do finala FA Cupa, oni svaki tjedan igraju protiv jakih momčadi poput Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Chelsea itd", rekao je Žuti.

"Ipak, Hajduk može iznenaditi Stoke u jednoj utakmici, ovo će im biti veliki izazov, ali mislim da će jako teško proći dalje", za kraj će trener Crvene zvezde.

Pročitajte više