Robert Prosinečki

Robert Prosinečki ima novi posao

Foto: EPA

ROBERT Prosinečki predstavljen je kao novi trener u slovenskom prvoligašu Olimpiji. Prosinečki je ugovor s klubom potpisao do 2024. godine. U slovenskom će klubu, za koji je u prošlosti i sam nastupao, voditi sedam hrvatskih nogometaša: Ivana Banića, Marijana Čabraju, Gorana Milovića, Marina Pilja, Roberta Mudražiju, Marija Kvesića i Ivana Prtajina. Kao trener Prosinečki je još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor u dva navrata te reprezentacije Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana.

"Nakon što je Uprava kluba, nakon niza neuvjerljivih nastupa i rezultata koji nisu bili na očekivanoj razini, odlučila smijeniti dosadašnje stručno vodstvo, s ponosom i zadovoljstvom predstavljamo kako je novi trener našeg kluba Robert Prosinečki. Ne događa se svaki dan da tako veliko nogometno ime dođe u Sloveniju. Ukazala nam se prilika i iskoristili smo je“, ovim su povodom priopćili iz Olimpije.

Skender dobio otkaz

Na klupi Olimpije Prosinečki će naslijediti hrvatskog trenera Dinu Skendera. Skender je otkaz dobio nakon tri utakmice u nizu bez pobjede. Jučer je remizirao protiv Domžala 1:1 i Maribor mu je pobjegao na sedam bodova prednosti. Protiv Skendera su se okrenuli i navijači kluba, koji su mu skandirali da ode, a neki od njih su nakon utakmice ušli u svlačionicu i tražili da napusti klub.

Na trenersku klupu Prosinečki se vraća nakon godinu i pol dana stanke, a s Olimpijom je potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24. Ljubljanski je klub trenutačno na trećem mjestu ljestvice slovenskog prvenstva. Ima sedam bodova manje od vodećeg Maribora te četiri manje od Kopera koji je na drugom mjestu.

 

Pročitajte više