Roberto Carlos: U Berlin smo došli kako bi pobijedili Hrvate

BRAZIL će nas pobijediti u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, barem tako tvrdi iskusni brazilski branič Roberto Carlos. Većina svjetskih medija slaže se kako će Brazilci na Olimpijskom stadionu u Berlinu imati "lak" posao.

"U Berlin smo došli kako bi pobijedili, to nam je vrlo važno." - izjavio je lijevi bek Real Madrida, a prenosi kineska agencija Xinhua.

Roberto Carlos će protiv Hrvatske u žutom dresu istrčati 122-i puta, a tvrdi kako Brazilci "dišu zajedno", te da je atmosfera u momčadi odlična.

Bloomberg piše kako su peterostruki svjetski prvaci u utakmici protiv Hrvatske izraziti favoriti, te da su velike šanse da će ostvariti rekord od osam uzastopnih pobjeda na Svjetskom prvenstvu, što dosada nikome nije uspjelo.

Uz to, ističu kako bi Ronaldo s dva gola mogao poravnati rekord Gerda Muellera koji je najbolji strijelac Svjetskih prvenstava s 14 golova, piše Bloomberg.

Associated Press piše kako se izbornik Kranjčar nada remiju protiv Brazila, te da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada smo s Brazilom remizirali u Splitu.

"Tada je gol postigao Kranjčarev sin, Niko, a on je imenovan za početnu jedanaestoricu", navodi AP.

Agencija je jedan članak posvetila i težini našeg najmlađeg člana udarne postave, te navodi kako nema samo Ronaldo problema s kritičarima.

"Kranjčar je sposoban, no često ostaje bez zraka na terenu. Treneri se redovito  žale na njegov nedostatak snage, te se nevoljko vraća u obranu, što su glavni razlzi zašto nije postao jedan od najjvećih zvijezda u hrvatskoj momčadi.", javlja AP.

Službene stranice Svjerskog prvensva pišu kako će najinteresantniji duel biti onaj između Roberta Carlosa i Darija Srne.

"Srna možda nije tako razvikan, no igrat će na istoj strani kao i Roberto Carlos te se rado ubacivati u napad. Od 20 golova u kvalifikacijama Srna je postigao čak pet za svoju zemlju.", piše FIFAworldyup.yahoo.com. 

Ipak, Deutsche Welle je na našoj strani. Navode kako Hrvati, polufinalisti na SP-u u Francuskoj 1998. godine, ne dolaze u Njemačku kako bi samo popunili broj.

S.H.

Pročitajte više