Robinho ipak potpisuje za Chelsea

U NAREDNIH 48 sati Robinho će postati igrač Chelsea, najavio je direktor londonskog kluba Peter Kenyon nakon što su iz Madrida poručili da ne žele u svlačionici zadržavati nezadovoljnog igrača, prenosi Reuters.

"Uvjereni smo da će se transfer realizirati u posljednji tren, baš kao što smo cijelo vrijeme govorili", kaže Kenyon kojeg je novi trener Luis Felipe Scolari odmah po dolasku na Stamford Bridge nakon Europskog prvenstva poslao na pregovore s brazilskim superstarom. Robinhov ugovor s Realom ističe tek 2010. godine i sadrži klauzulu prema kojem ga konkurentski klub ne može otkupiti za manje od 150 milijuna eura, ali Madriđani su ipak popustili i pristali na odštetu u iznosu od 36 milijuna eura.

"Dva su igrača na koje je Scolari odavno bacio oko", govori Kenyon. "Jedan je Deco, a drugi je Robinho. Već smo vidjeli kako je Deco eksplodirao u Premiershipu, a ako dovedemo Robinha dobit ćemo još jednu dodatnu dimenziju", kazao je direktor kluba, ali brzo dodao i kako se "Chelsea sa svim izazovima može nositi i bez njega".

"Dogovor samo što nije postignut. Robinhov boravak u Španjolskoj približio se kraju. Jako je zadovoljan razvojem situacije i raduje se što će biti dio novog Chelseajevog projekta", poručio je Robinhov menadžer u razgovoru sa španjolskim medijima, a sličnu je izjavu prošlog tjedna dao i sam Robinho: "Odigrao sam tri sezone u Madridu i dao sve od sebe, gotov sam ovdje. Nadam se da će uprava što prije postići sporazum sa Chelseajem".

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više