Robinho u Real Madridu

NAKON dugih pregovora, Real Madrid se odlučio isplatiti odštetu od 24 milijuna eura za mladog brazilskog reprezentativca Robinha.

Brazilski prvoligaš Santos primio je odštetu od 24 milijuna eura, koliko iznosi klauzula za puštanje igrača, odnosno otkup njegovog ugovora. I Robinho i njegov menadžer odlučili su odustati od svog dijela transfera kako bi ga omogućili.

Wagner Ribeiro, Robinhov menadžer, novac je položio u banku u Rio de Jaineru. A iz Real Madrida su im poručili: "Platit ćemo 24 milijuna eura koliko iznosi 60 posto klauzule, a ostalih 40 posto bi trebalo ići igraču i njegovom menadžeru.”

Robinho je u Real Madridu već prošao liječničke testove s Realovim liječnikom Alfonso Del Corralom. Podsjetimo, 21-godišnji Brazilac nedavno je odlučio štrajkati zbog toga što ga je Santos odbio prepustiti španjolskoj momčadi.
 
Na Internet stranicama Real Madrida, potvrđeno je da je novac uplaćen i pitanje je trenutka kad će mladi veznjak ući u Realovu svlačionicu.

“Što da kažem, on mi je prijatelj, čujemo se gotovo svakodnevno i siguran sam da ćemo uživati u njegovim igrama. Vrlo je dobar i kroz par godina postati će najbolji svjetski nogometaš” - izjavio je novi Robinhov suigrač Ronaldo, koji s Real Madridom boravi na pripremnim utakmicama u Kini.

Pročitajte više