Roddick: Igrao sam zaista užasno, Lu je zaslužio pobjedu

AMERIČKI tenisač Andy Roddick poražen je iznenađujuće u osmini finala Wimbledona od Tajvanca Yen-Hsun Lua, 82. igrača svijeta, sa 4:6, 7:6(3), 7:6(4), 6:7(5), 9:7.

Trostruki vimbldonski finalist (2004., 2005., 2009.) tako je rano zaustavljen u još jednom pokušaju osvajanja All England Cluba, i to 12 mjeseci nakon što je sa 16:14 izgubio peti set na centralnom stadionu od aktualnog pobjednika Rogera Federera.

"Lu je igrao s puno rizika i jako dobro je pogađao. Imao je svoj plan igre, držao ga se i zaslužio je pobjedu više od mene, to je sigurno. U prva tri seta igra sam užasno, mislim zaista, zaista loše. Praktički tako loše da sam došao do točke gdje sam razmišljao kako tek da ubacim lopticu u teren", rekao je Roddick, koji je prethodno ovom susretu protiv Lua slavio u sva tri međusobna ogleda.

"Nije me slomio peti set. Nije to bio ni moj servis, ni moji servis-gemovi. Slomili su me returni. Bili su totalno sranje. Bili su zaista užasni."

Roddicka je posebno iznerviralo pitanje na novinarskoj konferenciji poslije meča hoće li biti razočaran kada se probudi sutradan ujutro.

"Bit ću oduševljen. Mislim, molim vas. Naravno da ću biti lud sutra kada se probudim. Da vas otpuste s posla, vjerojatno se sutra ne biste probudili u sjajnom raspoloženju."

Pročitajte više