Roddick: Na trenutak sam pomislio da je Štepanek nepobjediv

AMERIKANAC Andy Roddick osvojio je naslov na ATP turniru u Brisbaneu, koji se igrao na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 372.500 dolara, pobjedom nad Čehom Radekom Štepanekom u finalu 7:6 (2), 7:6 (7).

U meču koji je trajao dva sata i pet minuta Roddick, prvi nositelj turnira i sedmi igrač svijeta, mogao je do pobjede i puno lakše, ali je propustio veliku prednost od dobivenog prvog seta i vodstva 4:0 uz dva breaka viška u drugom setu.

U tie-breaku odlučujućeg seta Roddick je imao veliku prednost 6-1, Štepanek je nanizao pet uzastopnih poena, ali je potom na prvu meč-loptu Amerikanca napravio dvostruku pogrešku.

Roddicku je ovo prvi naslov u skoro tri mjeseca (propustio je kraj prošle sezone zbog ozljede koljena), te 28. ukupno u karijeri, a pobjeda protiv Štepaneka je njegova šesta u sedam dosadašnjih međusobnih mečeva.

Štepanek, 12. igrač ATP ljestvice i prošlogodišnji pobjednik turnira u Brisbaneu, ostao je na četiri turnirske titule u karijeri.

"Radek, znam da si ovdje pobijedio prošle godine i da si na ovom terenu (Pat Rafter Arena) bio neporažen, pa sam na trenutak pomislio da je to tvoja sudbina", rekao je Roddick, koji je zamalo prokockao već dobiveni meč budući je imao dobiven set i vodstvo 4:0 u drugom uz dva napravljena breaka.

"Ono što ti moram priznati je da ideš na svaku loptu i nikada ne odustaješ. To je nešto čemu treba zapljeskati", dodao je sedmi igrač ATP ljestvice, koji je pobjedom preskočio Lleytona Hewitta na trećem mjestu ljestvice aktivnih tenisača po broju osvojenih turnira, iza Rogera Federera (61) i Rafaela Nadala (36).

Turnir u Brisbaneu Roddick je ujedno napustio bogatiji za 63.800 dolara, dok je finalist Štepanek zaradio 33.600 dolara.

ATP Brisbane, finale:

Roddick (1) – Štepanek (2) 7-6 (2), 7-6 (7)

Pročitajte više