Roddick se jednom potukao sa "Šmovakom Šmokovićem". Danas mu se klanja

Foto: Stuart Miligan/EPA

ANDY RODDICK posljednji je u nizu legendarnih tenisača koji se naklonio Novaku Đokoviću nakon što je Srbin osvojio US Open.

Slavni Amerikanac nikad nije bio veliki Đokovićev ljubitelj. Optuživao ga je da glumi ozljede i da namjerno predaje mečeve, a jednom se s njim čak i obračunao u svlačionici.

"Neću vam reći s kim sam imao sukob u svlačionici, samo ću vam reći da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to na jednom US Openu. Ja sam ga provocirao prije meča, on me uništio na terenu, ali je cvrkutao u svlačionici. Čim je ušao, zaletio sam se na njega, uhvatio ga i gurnuo uz ormariće", otkrio je ranije Roddick.

Sada se divi Novaku...

"O jednoj stvari se ne priča dovoljno... O tome kako je Novak sposoban suparnike natjerati da igraju baš kako on to želi. Nitko u povijesti ovog sporta to nije radio s takvom lakoćom. Tako lako mijenja težište igre. I Andre Agassi je pogađao sam rub terena, ali Đoković to može raditi sa svih dijelova terena. Nema problem igrati duge, baš duge poene. Onima koji ne razumiju tenis to izgleda lagano, a zapravo je jako teško. Poanta njegove igre je da natjera suparnika da radi ono što on želi. To se ne hvali dovoljno", rekao je Roddick koji je 2012. godine završio karijeru zbog problema s ramenom.
 

Pročitajte više