Roger Milla razočaran SP-om: Više nitko ne zna proslaviti pogodak kako treba

LEGENDARNI Roger Milla, najbolji afrički strijelac na svjetskim prvenstvima, nije zadovoljan proslavama pogodaka nogometaša u Južnoj Africi.


Milla je postao popularan nezaboravnom proslavom pogotka na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. kada je nakon svakog pogotka počeo plesati oko korner-zastavice. Od tada mnogi igrači smišljaju razne načine i plesove kojima slave svoje golove.


Nakon što je Svjetsko prvenstvo u JAR-u stiglo do samog kraja, Roger Milla je izjavio kako je razočaran izostankom entuzijazma pri proslavama pogodaka na ovom turniru.

"Kad bih mogao izabrati nekoga tko me zadovoljio, to bi bila momčad Južnoafričke Republike. Oni su mi se posebno svidjeli jer je cijela grupa igrača plesala", rekao je legendarni Kamerunac o igračima koji su zaplesali već na otvaranju prvenstva kada su zabili Meksiku u remiju 1:1.

"Igrači plesom navijačima uzvraćaju ljubav"

"Sneijder je također bio smiješan, ali to nije proslava u pravom smislu", kaže Milla o Nizozemcu koji se nakon pogotka lupao rukom po ćelavoj glavi kojom je i zatresao mrežu.

"Kloseova rutina je isto dobra, ali nije kao moja. Asamoah Gyan je nakon jednog pogotka počeo lijepo slaviti, ali sve su upropastili njegovi suigrači koji su pali na njega. Kakva šteta", rekao je razočarani peterostruki strijelac na svjetskim prvenstvima.

U finalu Kamerunac očekuje žestoku borbu, ali prednost daje Španjolskoj. Na pitanje znaju li i Europljani proslaviti pogodak, Milla je odgovorio: "Nitko to ne može kao ja. Moja proslava bila je prva i improvizirana. Trebate imati urođeni ritam. Proslava treba biti osobna, drugačija od ostalih. Moramo naglašavati ljepotu i radost nogometa. Zato igrači plesom nakon pogotka moraju navijačima vratiti dio ljubavi koju oni njima pokazuju".

"Očekivao sam više od Afrike"

Milla je razočaran i nastupima afričkih reprezentacija, od kojih je jedino Gana prošla skupinu i kasnije ispala u četvrtfinalu od Urugvaja nakon jedanaesteraca.

"Radi se o nedostatku discipline i nedovoljno priprema. Nadao sam da će Afrika učiniti više", zaključio je Milla.

Pročitajte više