Rogue je slavio u WCS 2017 finalu za najveću titulu u karijeri

Foto: Blizzard

JUŽNOKOREJAC Lee "Rogue" Byung Ryul, koji igra za organizaciju Jin Air Green Wings, je u finalu StarCraft II World Championship Seriesa savladao Eo "soO" Yoon Sua rezultatom 4-2 te tako osvojio titulu najboljeg StarCraft II igrača 2017. godine, kao i ogromnih 280 tisuća dolara.

Nevjerojatna je godina iza Roguea, najboljeg Zerg igrača na svijetu. Osvajao je GSL Super turnir, kao i Intel Extreme Masters u Šangaju, da bi sve završilo na za njega najbolji način, osvajanjem najveće titule StarCraft II esporta. 
 
Foto: Blizzard
 
Protivnik u finalu bio mu "vječno drugi" soO, odličan Zerg igrač koji je u svojoj karijeri od 2013. do danas igrao u čak deset velikih finala, a slavio je samo jednom i to 2015. protiv Darka u KeSPA kupu. Samo ove godine dvaput je igrao u finalu GSL-a, ali bolji od njega bili su Stats i GuMiho. Prokletstvo drugog mjesta se tako nastavilo za soOa, koji je ususret turnira izjavio kako bi osvajanje WCS-a bilo najljepši mogući način za završetak karijere. 
 
Obojica su svoj put na završnici WCS-a započeli u skupini B, za koju su mnogi očekivali da će osvojiti mladi Amerikanac Neeb, ali na kraju su prošli dva igrača iz Južne Koreje, koji će na kraju igrati i u samom finalu. Rogue je u doigravanju izgledao pune bolje nego u skupinama, prvo je uvjerljivo slavio protiv posljednjeg Protoss igrača na turniru, herOa, a zatim i u napetom meču protiv TY-a. 
 
SoO je za polufinale prvo svladao GuMihoa, od kojeg je ranije ove godine izgubio u finalu GSL-a, a potom je porazio Juan Carlosa "SpeCial" Tena Lopeza. Inače ranije poznatog kao MajOr. Meksikanac je sve iznenadio s prolaskom među najbolja četiri igrača na svijetu, ali pao je u polufinalu bez ispaljenog metka protiv odličnog soOa.
 
U finalu Rogue je objektivno bio bolji igrač, iako je u seriji na četiri dobivene soO vodio dva puta zahvaljujući pobjedama na prvoj i trećoj mapi. Ipak, Rogue je finale završio sa stilom i tri pobjede u nizu. Ovo je svakako najveći uspjeh Roguea u karijeri, a soO je bez obzira na odlične igre još jednom osvojio drugo mjesto. 

 

Pročitajte više