Rojer i Tecau odveli Dodiga i Mela u polufinale Mastersa u Londonu

 Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN DODIG i Brazilac Marcelo Melo izborili su prolazak u polufinale ATP "mastersa" u Londonu zahvaljujući 3:6, 7:5, 10:6 pobjedi protiv Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića u dvoboju posljednjeg, 3. kola skupine "Fleming/McEnroe", ali i slavlju Rojera i Tecaua.
 
Kao i u prva dva dvoboja ovoga tjedna u Parizu, Dodig i Melo su slabije ušli u meč i izgubili prvi set sa 3:6, a koban je bio gubitak servisa Mela u osmoj igri.
 
Drugi set hrvatsko-brazilska kombinacija odigrala je mnogo bolje, povela sa 5:2 nakon oduzetog servisa Matkowskom u četvrtoj igri, ali kod 5:3 Dodig je slabije odigrao svoj servis-gem, te su se Poljak i Srbin vratili u igru. Ipak, kod rezultata 6:5 Dodig i Melo su još jednom odličnim reternima razoružali Matkowskog na servisu, a u odlučujućem "tie-breaku" su dominirali, te ga riješili u svoju korist sa 10-6.
 
Rojer i Tecau su u drugom meču pobijedili Mahuta i Herberta sa 6:4, 7:5, pa će Dodig i Melo treću godinu zaredom igrati u polufinalu "mastersa". Prije dvije godine su izgubili u polufinalu, a lani u finalu.
 
Dodiga i Mela u polufinalu čekaju Boppana i Mergea, a Rojer i Tecau će igrati protiv braće Bryan.
 

Pročitajte više