Roko Šimić mijenja zvijezdu od 95 milijuna eura?

Foto: EPA

MLADI hrvatski reprezentativac i napadač RB Salzburga Roko Šimić postao je meta njemačkog prvoligaša Eintracht Frankfurta, piše njemački Bild. Klub u kojem igraju već dva naša igrača, Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, u dvadesetogodišnjem Šimiću vidi zamjenu za francuskog reprezentativca Randala Kolo Muanija.

Muani je prošle sezone bio sjajan i na kraju je na kontu imao 40 direktnih doprinosa za gol, 23 puta je sam bio strijelac, a 17 puta je asistirao suigračima. Sezonu mu je donekle obilježio i promašaj u finalu Svjetskog prvenstva, odnosno trenutak kada mu je Emiliano Martinez pri rezultatu 3:3 u posljednjim sekundama obranio udarac iz velike blizine.

Biraju između Šimića i Nigerijca

Usprkos tome, francuski prvak PSG odlučio ga je platiti 95 milijuna eura, a Frankfurt je sada u potrazi za dugoročnim rješenjem na napadačkoj poziciji. Šimić se ove sezone nametnuo u prvoj ekipi Red Bull Salzburga i trenutno je na učinku od pet golova.

Bild tvrdi kako sportski direktor Eintracht Frankfurta Markus Krösche im dvije najveće želje u napadu. Jedan od njih je Šimić, a drugi je njegov nigerijski vršnjak Rafiu Durosinmi, koji igra sjajno u dresu Viktorije Plzen. Za koga od njih dvojice su se odlučili, mogli bismo saznati već u siječnju. Transfermarkt Šimića procjenjuje na pet milijuna eura.

Pročitajte više