Roko Ukić danas saznaje ime svoje NBA momčadi

NA NBA draftu ove će se godine birati tri Hrvata i jedan "poluHrvat". No, taj "poluHrvat", Andrew Bogut prvi je pick ovogodišnjeg drafta, pa mu tu australsku polovicu možemo i "oprostiti". Na draft su se prijavili Roki Ukić, Krešo Lončar i Drago Pašalić.

Andrew Bogut igra za sveučilište Utah, a pošto ove godine pravo prvog picka ima Kukočev Milwaukee, očekuje se da će zaigrati upravo za njih. Krešo Lončar i Drago Pašalić, ako budu izabrani bit će to u drugoj rundi drafta, a izgledno je da će Roko Ukić biti izabran, kako sam najavljuje između 16. i 23. picka prve runde.

Izbor će se održati u Madison Square Gardenu, a Roko Ukić, bit će najbolje rangirani Hrvat. On je u posljednji tjedan dana na probi bio u Torontu, Bostonu, Miamiju, Phoenixu, Seatlleu i Detroitu i New Yorku.

"Naravno da je bilo naporno, ali i dobro. Drži te adrenalin, svaki work-out je posebna priča. Ne može se nazvati utakmicom, usporedio bih to s teniskim mečom, svatko se bori za sebe. Treba to izdržati, ali sada kada je prošlo sam zadovoljan." - izjavio je Roko za Sportske novosti.

"Očekujem se negdje u sredini, između 16. i 23. picka. Po svim najavama sam četvrti play u klasi, s tim da bi prva trojica trebala biti izabrani u prvih deset." - izjavio je o svom statusu Ukić, a o potencijalnom klubu dodao: "Pojavila se priča da su mi Celticsi garantirali izbor, ali to nije točno. Još važu, nisu sigurni bi li uzeli playa, tj. mene ili nekog centra. Phoenix je pokazao veći interes, ali ni oni mi nisu ništa garantirali jer ne znaju hoću li biti dostupan kad dođu na red."

Roko je na "nišanu" i Toronta koji ima 16. pick. Ukoliko ga izabere jedan od tri kluba - Sunsi, Celticsi ili Raptorsi, on bi postao najviše izabrani Hrvat do sad. Podsjetimo, Zoran Planinić se 2003. Netsima pridružio kao 22. izbor.

"Draft će biti zanimljiv, najavljuje se puno tradeova pa bi se sve moglo izmiješati. Miran sam, postoji i opcija da bi me netko uzeo i onda dao da igram sezonu u nekom klubu Eurolige." - zaključio je mladi Roko Ukić, kojeg u utorak navečer očekuje san svakog košarkaša - izbor na NBA draftu.

Raspored NBA Drafta 2005, 1. runda, Madison Square Garden, 28. lipnja 2005:

 1. Milwaukee
 2. Atklanta

 3. Portland
 4. New Orleans
 5. Charlotte
 6. Utah
 7. Toronto
 8. New York
 9. Golden State
10. LA Lakers
11. Orlando
12. LA Clippers
13. Charlotte
14. Minesotta
15. New Jersey
16. Toronto
17. indiana
18. Boston
19. Memphis
20. Denver
21. Phoenix
22. Denver
23. Sacramento
24. Houston
25. Seattle
26. Detroit
27. Utah
28. San Antonio
29. Miami
30. New York

Pročitajte više