Rolland Courbis na slobodi, ali s elektroničkom narukvicom

NEKAD karizmatični francuski nogometni trener Roland Courbis (57) pušten je na slobodu nakon odležanih pet mjeseci od ukupno dvogodišnje zatvorske kazne. Ostatak kazne Courbis će odraditi uvjetno, pri čemu će biti nadziran putem elektroničke narukvice koju ni na trenutak ne smije skidati s ruke. Snage reda i zakona moći će ga pratiti preko GPS-sustava, a sve će to omogućiti prijamnik ugrađen u narukvicu.

Trener koji je uspješno vodio Olympique iz Marseillea između 1997. i 1999. godine, kada je dospio i do finala Kupa UEFA-e, osuđen je zbog malverzacija pri nogometnim transferima i time nezakonito stečenog novca. Kaznu je služio u zatvoru u Villeneuve-les-Mageuloneu, a uhićen je 20. rujna prošle godine, nakon što je u miru odgledao utakmicu Marseillea i Montpelliera, dva kluba koje je vodio. Uz dvogodišnju zatvorsku kaznu, morao je platiti i 200.000 eura kazne.

Prvotnom je, nepravomoćnom presudom, osuđen na 3.5 godine zatvora i 375.000 eura globe. Nakon što se žalio, kazna mu je skoro pa prepolovljena. Žalio se i na drugu presudu, ali neuspješno.

Pročitajte više