TRANSFERI

Roma dovela igrača koji je osvojio sve što se može osvojiti

Foto: Facebook/AS Roma

ŠPANJOLSKI krilni napadač Pedro Rodriguez novi je član Rome. Potpisao je dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu, a godišnje bi trebao zarađivati tri milijuna eura. Prošlog mjeseca napunio je 33 godine.

Došao je kao slobodan igrač jer mu je ugovor s Chelseajem istekao 26. srpnja, kada je na rasporedu bilo posljednje kolo Premierlige. Pedro je odlučio ostati u Chelseaju do kraja prvenstva, iako je mogao otići još 30. lipnja.

Htjeli su ga još Iniesta i Beckham

Za njega su bili zainteresirani i japanski Vissel Kobe u kojem igra njegov bivši suigrač iz Barcelone Andres Iniesta, zatim Betis te američki Inter Miami, čiji je suvlasnik David Beckham.

Pedro je prošao omladinsku školu Barcelone, a za prvu momčad Katalonaca igrao je sedam godina. Na ljeto 2015. prešao je u Chelsea u kojem je u pet sezona odigrao 201 utakmicu i zabio 43 gola. Za španjolsku reprezentaciju skupio je 65 nastupa uz 17 pogodaka.

U karijeri je osvojio sve što se može osvojiti. Sa Španjolskom je bio europski i svjetski prvak, s Barcelonom je triput osvojio Ligu prvaka, dok je s Chelseajem slavio u Premiershipu prije tri godine.

Pročitajte više