Roma nakon kontroverznog ispadanja iz Lige prvaka otpustila trenera

Foto: EPA

EUSEBIO DI FRANCESCO više nije trener Rome. Tu vijest objavio je klub prije nekoliko trenutaka putem službenih kanala na društvenim mrežama.

Rimljani su slavili 2:1 na Olimpicu, a nakon 90 minuta istim su rezultatom gubili na Dragau u uzvratu te potom golom Tellesa iz penala u 117. minuti ispali iz Lige prvaka.

Talijani se žale na detalj iz finiša drugog produžetka. Schick je tada pao u šesnaestercu, a Mariga, koji je bio iza njega, dotaknuo ga je, ali je sudac Çakir nakon konzultacija s kolegama u VAR sobi odlučio da nema penala pa nije pogledao snimku kao kod jedanaesterca za Portugalce.

Roma se zahvalila Di Francescu na poslu koji je odradio tijekom svog angažmana u klubu i zaželjela mu sreću u budućnosti.

Bivši igrač rimskog kluba i nekadašnji trener Sassuola posao je preuzeo u ljeto 2017. godine i već u prvoj sezoni doveo klub do polufinala Lige prvaka što su Rimljani u službenom priopćenju u otkazu istaknuli kao događaj po kojem će ga pamtiti.

Otkaz mu je uručen nakon 87 natjecateljskih utakmica u kojima je Roma 46 puta izlazila kao pobjednik, a gubila u 23 navrata, dok je 18 susreta završilo bez pobjednika.

Kako javlja talijanski Sky, klupu Rome trebao bi preuzeti Claudio Ranieri koji je taj posao već obavljao od 2009. do 2011. godine.

 

Pročitajte više