Roma navija za omraženi Lazio

U SUBOTU se nastavlja velika utrka za naslov talijanskog nogometnog prvaka. Romi bi itekako odgovarala pobjeda ne baš omiljenog susjeda Lazija protiv Intera.

U 31. kolu Serije A, vodeći Inter gostuje u Rimu kod Lazija, a drugoplasirana Roma kod Cagliarija. Razlika između Intera i Rome je samo četiri boda, što, dakako, povećava napetost u borbi na naslov prvaka.

Paradoks je da bi navijači Rome u ovom kolu morali navijati za gradskog rivala Lazija, iako se simpatizeri ta dva kluba, kao u ostalom i "drukeri" većine drugih gradskih rivala, vole kao "pas i mačka".

Dodatno ulje na vatru nadolio je trener Lazija trener Delio Rossi: Naravno da ćemo se boriti za bodove, ali volio bih da Inter osvoji naslov prvaka!

Međutim, Romin trener Luciano Spalletti dao je izjavu koja sugerira da ga utakmica u Rimu uopće ne zanima.

"Baš me briga što će napraviti Lazio! Koncentriram se samo na našu utakmicu protiv Cagliarija, koja će nam biti vrlo teška. U tom dvoboju kriju se mnoge skrivene zamke za nas. Cagliari je u zadnjih 6 susreta na svom terenu ostvario pet pobjeda i jedan remi, to dovoljno govori" - rekao je Spalletti.

Ipak, talijanske je novinare više zanimala tema Inter – Lazio.

"Ako mi pobijedimo a Lazio izgubi, imat ćemo 30 bodova više od Lazija, a to nikada nije loše vidjeti, s obzirom da oni imaju dobru momčad. Tijekom moje tri sezone u Romi, Lazio je potrošio jednako novaca za dovođenje pojačanja kao i mi, ako ne i više! Ipak, Rossi zaslužuje pohvale jer je veliki trener." - dodao je.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više