Roma osvojila talijanski Superkup pobjedom nad Interom na Meazzi

NAKON što su krajem prošle sezone trijumfirali nad prvakom Interom u finalu Kupa, "Giallorossi" su isti uspjeh (1:0) ponovili i u generalnoj probi pred početak Serie A.

Jedini zgoditak je postigao Danielle De Rossi iz kaznenog udarca u 57. minuti, nakon što je Nicolas Burdisso u kaznenom prostoru srušio Francesca Tottija.

Obje momčadi se nisu istakle u pripremnom razdoblju, što posebno vrijedi za Inter, ali je u finalu Superkupa Roma pokazala da je uhvatila formu u pravo vrijeme, što se nikako ne može reći za Inter koji igra loše tjedan dana pred početak obrane titule.

Roma je od samog početka nametnula inicijativu, a najaktivniji u redovima gostiju bio je Ludovic Giuly, ali su šutevi pojačanja iz Barcelone završili pored vrata. Interova jedina prijetnja je bio također prinova, brzanac David Suazo, jedini raspoložen među "Neroazzurima".

Dominacija Rome se nastavila i u drugom dijelu, a Luis Figo je imao odličnu priliku kada se našao sam pred golmanom Donijem, ali je Brazilac na golu Rimljana sjajno reagirao.

Sudac Roberto Rosetti je u 52. minuti propustio dosuditi kazneni udarac za Romu, nakon što je Luis Figo igrao rukom u kaznenom prostoru. Uslijedili su žučni protesti igrača Rome uslijed kojih je isključen rezervni igrač Simone Perotta zbog prigovora četvrtom sucu.

Pet minuta poslije nije bilo razloga za prigovore jer se ovaj put oglasila Rosettijeva zviždaljka, a De Rossi je bio siguran. Roma je i dalje napadala, dok se Inter orijentirao na kontre i Suaza. Završilo je zasluženom pobjedom osvajača Kupa, a Roma je igrom poduprla najave trenera Spalettija kako se ove godine neće zadovoljiti drugom pozicijom u prvenstvu.

Foto: AFP

Pročitajte više