Roma stiže po Dinamovog mladog buntovnika

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

ANTE ĆORIĆ opet je na izlaznim vratima Dinama. Talijanski izvori javljaju da je Roma blizu dogovora oko transfera mladog hrvatskog veznjaka s Maksimira na Olimpico.

No, zasad se radi samo o glasinama kakve se u Ćorićevom slučaju pojavljuju svakih nekoliko dana ili tjedana. U protekle tri godine nekoliko puta se za njega "tuklo pola Premiershipa", ponude su stizale iz Bundeslige, Španjolske, Italije, a Ćorić je i dalje modri. 

Prema pisanju talijanskih nogometnih portala, Ćorić je sada na korak do transfera u Romu, o čijem se interesu piše već mjesecima. Calciomertato.com piše da će Rimljani Dinamu za mladog reprezentativca platiti oko 12 milijuna eura. Roma navodno ima i konkurenciju iz Engleske.

Problem bi mogla predstavljati spomenuta odšteta, koja je možda i previsoka za igrača koji ni u HNL-u ne igra redovito, a talijanski klub mora misliti i na financijski fair-play.

Ćorić je ove sezone nastupio u samo 17 utakmica, upisao 3 gola i 2 asistencije, a u 2018. je do sada skupio jedva poluvrijeme u dresu Dinama. 

Ćorić već tri godine odlazi iz Dinama

Prošlo je više od dvije godine od Ćorićeve presice u obiteljskom kafiću nakon što se pobunio protiv tadašnjeg trenera Zorana Mamića i zatražio odlazak iz Dinama. Ćorić je objavio da je nezadovoljan statusom u Mamićevoj momčadi i razočaran ponašanjem braće Mamić koji su ga nagovorili na produljenje ugovora nakon 18. rođendana. Dva mjeseca kasnije došlo je do preokreta, Ćorić i Mamić su se pomirili, ali već par mjeseci kasnije mladi buntovnik se zakačio i s trenerom Ivajlom Petevim. U veljači prošle godine, nakon novih glasina o inozemnim ponudama, Ćorić je ipak potpisao za Dinamo na još pet godina.

Ćorićevo ime našlo se i u dokumentima "Football Leaksa", ali i u istrazi USKOK-a protiv braće Mamić zbog izvlačenja milijuna iz Dinama. USKOK je smatrao da je Ćorić bio jedan od nogometaša na kojima je Mamić pokušao izvući novac iz kluba. 

> Offshore trokut Ćorić - Mamić - sin: Dinamo najveća prevara hrvatskog sporta?

> FOOTBALL LEAKS TRESE I DINAMO Čiji je igrač Ante Ćorić?

> Football Leaks: Ćorićevi "vlasnici" prostitutkama nagovaraju klubove da kupe njihove igrače

Pročitajte više