Roma sutra bez Tottija, a Barca bez Ronaldinha

ROMA sutra istrčava protiv Manchestera bez kapetana Francesca Tottija dok Barceloni nedostaje kompletna vezna linija.

Sutra se igraju prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Roma na Olimpicu dočekuje "crvene vragove" iz Manchestera a Schalke će se u Gelsenkirchenu pokušati suprotstaviti favoriziranoj Barceloni.

Svakako je zanimljivija utakmica u Rimu gdje Roma dočekuje Manchester United. Ovog vikenda United je bez problema pregazio Aston Villu 4:0 dok je Roma odigrala 1:1 na gostovanju kod Cagliarija na Sardiniji. Svi se vjerojatno sjećate prošlogodišnjeg obračuna na Old Traffordu kada je Manchester slavio sa nevjerojatnih 7:1. Romin kapetan Francesco Totti tada je izjavio da mu je ovaj poraz nešto najgore što mu se dogodilo u nogometnoj karijeri. Totti sutra neće igrati protiv Uniteda zbog problema s koljenom.

"Uvijek sam mrzio propustiti neku tako važnu utakmicu. U posljednje vrijeme nisam bio skroz fizički spreman zbog raznih problema, ali stiskao sam zube kako bih pomogao momčadi. Utakmica protiv Cagliarija bila je jako važna i želio sam igrati kako bih pomogao momčadi da smanji zaostatak za Interom. Sada sam izgubljen za prvu utakmicu, ali siguran sam kako će moji suigrači dati svoj maksimum", kaže Totti za Corriere dello Sport. Njegov izostanak sigurno će biti veliki hendikep a neki predviđaju da će biti i nenadoknadiv u rezultatskom smislu.

Problema s ozljedom ima i brazilski stoper Juan, pa će Roma sutra trebati odigrati na najvišoj mogućoj razini ukoliko želi ostvariti dobar rezultat protiv zahuktalog Manchester Uniteda.
Crveni vragovi su u fenomenalnoj formi, gaze sve pred sobom i prepuni samopouzdanja dolaze u Rim. Ova utakmica trebala bi biti pravi spektakl.

U Gelsenkirchenu Schalke dočekuje Barcelonu. Ivan Rakitić već otprije ima ozljedu te ne konkurira za sastav Schalkea, a Barcelona je također u velikim problemima. Osim što su za vikend izgubili nakon vodstva 2:0 na gostovanju kod Betisa, muku muče s izostancima. Messi je ozlijeđen, Deco i Ronaldinho također neće istrčati na teren a pod upitnikom je i Samuel Eto. Barceloni nedostaje praktički cijela vezna linija pa će se morati osloniti na Thierrya Henrya u sutrašnjoj utakmici. Ipak za Barcu ima i nekih pozitivnih vijesti. Vraćaju se Milito i Rafa Marquez.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više