Roma traži napadača: U igri Žigić, Toni i Pavljučenko

SVAKU pomisao ozbiljnije ozljede otklonio je Francesco Totti koji je bio primoran napustiti travnjak tijekom drugog poluvremena susreta u kojem je Roma svladala Parmu 2:0 u 17. kolu talijanskog nogometnog prvenstva.

Golovima Nicolasa Burdissa i Mattea Brighija Roma je nastavila niz od deset utakmicama bez poraza, od čega njih sedam u Seriji A, te se popela na visoko četvrto mjesto ljestvice.

"Moja ozljeda nije ozbiljna i mislim da ću biti spreman brzo nakon zimske stanke", obavijestio je javnost putem svoje službene stranice kapetan Rominih nogometaša zadovoljan načinom na koji je okončan prvi dio sezone:

"Bilo je važno završiti ovaj dio sezone na četvrtom mjestu i u tome smo uspjeli. Sada moramo tako i nastaviti."

Službene internetske stranice kluba, pak, potvrđuju da je Totti tek lakše ozlijedio desno koljeno.

Žigićev menadžer: Rimljani nemaju novca za Nikolu

Rimljanima je napokon krenulo. U posljednjih nekoliko kola su dospjeli do četvrtog mjesta Serie A. Ipak, pitanje hoće li imati snage u nastavku prvenstva nakon što neki igrači napuste klub. Nagađa se da bi Baptista, Doni i Cicinho trebali napustiti klub jer za njih postoje zainteresirani klubovi koji su spremni platiti koliko vrijede, a rimskom klubu, u teškoj financijskoj situaciji, potreban je novac. Lošiji rezultati protekle i početkom ove sezone pokušat će se spriječiti dovođenjem nekoliko pojačanja.

Najčešće se spominje ime Romana Pavljučenka iz Tottenhama, a u posljednje vrijeme i Nikola Žigić iz Valencije. Srpski reprezentativac odlazi iz španjolskog kluba čim dođe dovoljno visoka ponuda, a to je jedini problem koji muči Romu. Postoji mogućnost posudbe, ali Valencia bi radije prodala igrača za kojeg se znaimaju i Tottenham i Zenit. Ruse jeŽigić već odbio, dok se ponuda Spursa još čeka. Redknapp u Srbinu vidi rješenje za napad nakon što ove zime klub napuste Pavljučenko i Keane.

"Zenit je bio zainteresiran za Nikolu, ali on nije htio u Rusiju. Roma je pokazala interes, ali mislim da oni nemaju novca za taj transfer. Ne vjerujem da će ga kupiti", rekao je igračev menadžer.

Uz Romu se u posljednje vrijeme često veže ime Bayernovog napadača Luce Tonija koji se, nezadovoljan tretmanom u Njemačkoj, želi što prije vratiti u Italiju, a već je izjavio kako bi volio zaigrati sa velikim prijateljem Francescom Tottijem. Bavarci su spremni pustiti Tonija i bez odštete samo kako bi se što prije riješili medija koji ih kritiziraju zbog sitacije oko Talijana.

Prva sljedeća utakmice Rome je gostovanje kod Cagliarija 6. siječnja.

Pročitajte više