ROMA - UDINESE 0:2 Senzacija u Rimu

Foto: Guliver Image/Getty Images

U POSLJEDNJOJ utakmici 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je kao gost na Olimpijskom stadionu u Rimu iznenađujuće svladao Romu s 2:0 (1:0). Udinese je 15. momčad na ljestvici, a rimski klub sada drži peto mjesto, koje vodi u Europa ligu. 

Prvi pogodak na utakmici postigao je Lasagna već u 12. minuti, da bi pobjedu gostiju osigurao Nestorovski u 78. minuti.

Roma, za koju je hrvatski napadač Nikola Kalinić igrao do 72. minute, od 29. je minute ostala s igračem manje jer je zbog neopreznog starta isključen Perotti.

Udinese se s ova tri boda udaljio od zone ispadanja, sada je 14. s 31 bodom koliko imaju i 13. Fiorentina te 15. Torino, dok je Roma ostala peta s 48 bodova.

Ranije u četvrtak je hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio strijelac prvog pogotka u 2:0 (0:0) domaćoj pobjedi Atalante protiv Napolija.

Pašalić je momčad iz Bergama doveo u vodstvo na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti kada je glavom neometan s pet metara poslao loptu u mrežu nakon ubacivanja Gomeza. Pašaliću, koji je igrao do 89. minute, ovo je bio šesti pogodak u prvenstvu.

Na 2:0 je nakon lijepe akcije u 55. minuti povisio Gosens.

Za Atalantu je od 89. minute debitirao i 20-godišnji Boško Šutalo koji je u Bergamo stigao u siječnju iz Osijeka.

Četvrta Atalanta sada ima 60 bodova, četiri manje od trećeg Intera, a 12 više od pete Rome. Napoli je šesti s 45 bodova.

Na ljestvici vodi Juventus sa 72 boda, Lazio na drugom mjestu ima 68 bodova, dok je Inter treći sa 64 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više