Romano: Ekskluzivno, Rokas i Hajduk su sve dogovorili

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

FABRIZIO ROMANO, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, pod egidom "ekskluzivno" objavio je vijest o Rokasu Pukštasu, mladom (19) igraču Hajduka. "Talentirani veznjak Rokas Pukštas dogovorio je novi, dugotrajni ugovor s Hajdukom. Dogovorili su nastavak suradnje do ljeta 2027. Novi ugovor bit će potpisan uskoro. Brojni europski klubovi prate Pukštasa i očekuje ga se u momčadi SAD-a na SP-u 2026." napisao je Romano.

Pukštas, američko dijete litavskih roditelja, došao je u Hajduk prije tri godine bez odštete iz Barcelonine akademije u Americi. Prošle sezone se probio kao prvotimac, ali je paralelno igrao i za mladu momčad Hajduka, koja je senzacionalno došla do finala Lige prvaka. Za seniore Hajduka odigrao je 35 utakmica, postigao 7 i namjestio 3 gola.

Na samom početku ove sezone dokazao je da će biti njegova jer je u prva dva kola golovima donio pobjede u derbijima protiv Dinama i Rijeke. Ozljeda križnih ligamenata prisilila ga je da propusti 10 utakmica, što je Hajduk osjetio. Vratio se prije mjesec dana, a u zadnjem kolu zabio je za pobjedu protiv Varaždina. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3 milijuna eura. 

Pročitajte više