Romano: Gotovo je. Hansi Flick je novi trener Barcelone

Foto: EPA

TALIJANSKI transfer-insajder Fabrizio Romano piše kako njemački trener Hansi Flick preuzima Barcelonu. Nekadašnji trener Bayerna te donedavni izbornik Njemačke Flick bio je na razgovoru s Barceloninim sportskim direktorom Decom te članom sportske komisije Bojanom Krkićem.

Romano tvrdi kako su detalji ugovora dogovoreni i da je uprava Barcelone odučila da neće nastaviti suradnju s Xavijem Hernandezom, koji je sezonu u prvenstvu završio na drugom mjestu, no prošle je sezone bio prvak Španjolske. Članovima uprave preostalo je još samo dogovoriti se s Xavijem o raskidu ugovora te isplati odštete i zatim će Flick biti potvrđen kao novi trener.

Deklasirao Barcelonu 8:2

Nijemca, kako piše Romano, nisu zanimali potencijalni poslovi u Engleskoj koji su se spominjali u medijima posljednjih dana. Flick (59) je kao glavni trener vodio Bayern u 86 utakmica, a prije toga bio je pomoćni trener. Osvojio je s Bayernom Ligu prvaka te dva prvenstva Njemačke.

Prilikom osvajanja spomenute Lige prvaka u četvrtfinalu je deklasirao Barcelonu rezultatom 8:2,  Nakon toga uslijedio je posao izbornika u reprezentaciji, koju je vodio u 25 utakmica, od kolovoza 2021. do rujna 2023. Flick je razočarao na proteklom Svjetskom prvenstvu jer je ispao u skupini. U Barceloni će ponovno raditi s Robertom Lewandowskim s kojim je uspješno surađivao u Bavarskoj.

Pročitajte više