Transferi

Romano: PSG doveo "novog Mbappea" za 30 milijuna eura

Foto: Profimedia

HUGO EKITIKE (20) novi je igrač Paris Saint-Germaina, javlja Fabrizio Romano. Čeka se još službena potvrda, zakazan je liječnički pregled, a PSG će velikog francuskog talenta platiti Reimsu 30 milijuna eura uz moguće bonuse. Mladi napadač bit će u kadru Parižana u nadolazećoj sezoni te neće ići na posudbu, kako se vjerovalo.

Ekitike je prošle sezone u francuskoj Ligue 1 za Reims postigao 10 pogodaka i tome dodao još tri asistencije. Francuski i svjetski mediji prozvali su ga "novim Mbappeom" zbog sličnosti u stilu igre sa zvijezdom Paris Saint-Germaina, s kojom će sada dijeliti svlačionicu. Ekitikeu je to bila prva prava sezona u Ligue 1, a godinu prije bio je na posudbi u danskom Vejleu. 

PSG nije gotov

Romano dodaje da je novi sportski direktor PSG-a inzistirao na dovođenju Ekitikea te se sada okreće drugim igračima. Prvi na tom popisu je portugalski veznjak Renato Sanches (24), koji je odigrao tri briljantne sezone u Lilleu.

Najviše ga pamtimo po sjajnom Europskom prvenstvu 2016. godine, kada je u osmini finala odigrao besprijekorno protiv Hrvatske. Tako se i prodao u Bayern, gdje je njegova karijera stagnirala, ali se ponovno vratio na pravi put odlaskom u Francusku.

Pročitajte više